Atsirado „pražuvęs“ patikrinimo aktas

Įvyko pirmasis šios kadencijos Savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto posėdis. Jame išklausytos finansinio teisėtumo patikrinimo „Kranto“ pagrindinėje mokykloje ir Tryškių seniūnijoje bei Savivaldybės kontrolieriaus tarnybos ataskaitos.

Alvydas Ivoncius

Kontrolės komitetui vadovauja Tarybos opozicijos atstovas Almantas Lukavičius. Įstatymai numato, kad Kontrolės komitetui ir Etikos komisijai turi vadovauti opozicijos atstovai.
Finansinio patikrinimo rezultatus pristatė Savivaldybės kontrolierė Laima Sadauskienė. Pasak jos, „Kranto“ pagrindinėje mokykloje ir Tryškių seniūnijoje reikšmingesnių pažeidimų nenustatyta. A.Lukavičius pastebėjo, kad Tryškių seniūnijos patikrinimo rekomendacijose nurodytos tokios užduotys, kurios lyg ir nepriklausytų seniūnui. Štai rekomenduojama nebaigtos vaikų darželio statybos dalį perduoti Tryškių Lazdynų Pelėdos gimnazijos apskaitai. Tačiau tai turi padaryti ne seniūnas, o Savivaldybės administracijos skyriai. Pagaliau ne seniūnija kuravo statybos reikalus. Ne seniūnija turi paskaičiuoti, už kokias sumas atlikta statybos darbų.
Nors ir ne šio komiteto narys, posėdyje dalyvavo ir Algirdas Bacevičius. Jis dar praėjusios kadencijos Korupcijos prevencijos komisijos prašė ištirti Savivaldybės įmonės „Telšių butų ūkis“ ir UAB „Telšių buitis“, susijusios su įtakingu socialdemokratu Adomu Domarku, pastatų patalpų nuomos reikalus. Pasirodo, Kontrolės komitetas buvo paprašęs atlikti nuomos sutarčių patikrinimą. Savivaldybės kontrolieriai tai padarė, bet Korupcijos prevencijos komisijoje, kuriai tuo metu vadovavo Alfredas Balsys, patikrimo rezultatai nebuvo svarstomi. A.Lukavičius pasiūlė patikrinimo aktą perduoti Korupcijos prevencijos komisijai. Neaišku, kodėl A.Balsio vadovaujama komisija to akto nesvarstė. Beje, praėjusią kadenciją, o šią — taipogi, visose komisijose dominuoja valdančiųjų atstovai. Praėjusią kadenciją jie labai stengėsi nusloptinti bet kokias valdantiesiems nepalankias iniciatyvas.