Žemaičius Šanchajuje ir Seule lydėjo sėkmė

Gegužės 6-8 dienomis „Žemaitijos pieno“ atstovai jau trečiąkart sėkmingai dalyvavo didžiausioje maisto pramonės ir gėrimų parodoje Azijos regione „SIAL China – 2015“. Džiugu, kad kasmet bendrovės produktai čia įvertinami apdovanojimais.

Šiemet žemaičiai savo įmonės stende pristatė ekologišką kietąjį sūrį DŽIUGAS, fasuotą po 180 g ekologiškoje ir inovatyvioje pakuotėje. Taip pat pristatytos PIK-NIK plėšomos sūrio dešrelės, rūkytas sūrio užkandis MILDĖ, Baltijos mineralinių vandenų kompanijos mineralinis vanduo TICHĖ ir „Klaipėdos pieno“ valgomieji ledai DIONE.
Parodos įspūdingą dydį rodo tai, kad ji buvo surengta 10-yje salių, turinčių 115 tūkst. kv.m plotą. Į šią prestižinę parodą Šanchajuje atvyko per 2700 dalyvių iš 110 pasaulio šalių, dalyvavo per 55 tūkst. lankytojų.
Autoritetinga ekspertų komisija vertino gaminių kokybę, pakuotę, inovatyvumą. Sėkmė lydėjo daugelio tarptautinių parodų nugalėtoją kietąjį sūrį DŽIUGAS. Jis apdovanotas parodos diplomu. Tokį pat diplomą pelnė ir rūkytas sūrio užkandis MILDĖ.
Pasak „Žemaitijos pieno“ rinkos eksporto vadovo Romuso Jarulaičio, paroda atvėrė didesnę galimybę palaikyti glaudesnį ryšį su jau esamais potencialiais pirkėjais bei užmegzti kontaktus su Kinijos didžiųjų prekybos tinklų atstovais. Tai ateityje turėtų duoti konkrečių rezultatų. Labai aktualu žemaičiams buvo rasti potencialių pirkėjų lieso pieno ir išrūgų milteliams. Ir čia sekėsi sėkmingai, nes užmegzta nemažai verslo kontaktų.
Rezultatyvi buvo ir kita kelionės dalis, kur gegužės 11-12 dienomis lankytasi Pietų Korėjoje, Seule. Čia susitikta su Korėjoje didžiausios pieno perdirbimo bendrovės prezidentu Lee Dong Young. Ši įmonė, veikianti jau 78 metus, gamina ir parduoda šviežius pieno produktus Korėjos rinkoje, kurie rinkoje vertinami kaip aukštos kokybės.
Įmonė prekiauja ir sūriais, kuriuos labai atidžiai atsirenka pagal kokybę ir atsiveža arba importuoja iš kitų šalių. Korėjos pirkėjas, matydamas šios įmonės ženklą ant produkto, suvokia, kad jis yra tikrai aukštos kokybės ir tokį produktą verta pirkti.
Svarbu pažymėti, kad importuojami žinomiausių pasaulio šalių gamintojų sūriai, garsėjantys savo prekiniais ženklais ir išskirtine kokybe. Ypatingas korėjiečių įmonės susidomėjimas aukštos kokybės žemaičių sūriais parodo, kad mūsų produktai tikrai užtikrintos kokybės. O tai atveria didžiules perspektyvas Pietų Korėjoje, nes šios šalies rinka ypatingai aukštai vertinama visame Azijos regione. Vadinasi, jei produktas parduodamas Korėjoje, jo aukšta kokybe niekas net neabejoja.

Nuotraukoje: „Žemaitijos pieno“ prekybos vadovė Inga Raudienė, Korėjoje didžiausios pieno perdirbimo bendrovės prezidentas Lee Dong Young, „Žemaitijos pieno“  rinkos eksporto vadovas Romusas Jarulaitis ir vienas iš „Žemaitijos  pieno“ produktų platintojų Korėjoje Se Beom Min.