Žvejų varžybose — dėmesys neįgaliesiems

Telšių „Vilties“ mokykla šešioliktuosius metus tradiciškai suorganizavo tarprajonines neįgaliųjų žvejų mėgėjų varžybas. Jose dalyvauti panoro telšiškiai, svečiai iš Jurbarko ir Mažeikių. Sulaukta beveik 100 dalyvių.

Donata Kazlauskienė

Varžybų idėjos autorius ir renginio globėjas — Lietuvos anekdotų karalius Raimondas Šilanskas. „Kasmet renginiui organizuoti dėl įvairovės pasirenkamas vis kitas vandens telkinys. Vaikams žvejyba ir ši šventė yra viskas! Nepaisant oro sąlygų, žvejybos varžybas visada organizuojame — ar lyja, ar ne, visuomet vykstame žvejoti“,— sakė Telšių medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas Andrius Binza. Jis organizuojamoje metų baigimo šventėje dalyvauja dvyliktus metus.
A.Binza pasakojo, kad iki šiol savo automobilyje vežiojasi Telšių „Vilties“ auklėtinio padovanotą nertą angelėlį. „Kai dalyvavau žvejybos varžybose pirmaisiais savo pirmininkavimo metais, dovanų gavau šį angelą. Jis jau pasitrynęs, daugybę kartų skalbtas, bet man labai brangus“,— tikino draugijos pirmininkas.
Telšių „Vilties“ mokyklos direktorės pavaduotoja Daiva Bagužienė atviravo, kad toks mokslo metų baigimas neįgaliems vaikams — didelė šventė. „Vaikai nekantriai laukia jos, žino, kad visi kartu vyksime, kad susitiks draugus iš kitų miestų, gryname ore praleis laiką. Renkant varžybų vietą, atsižvelgiame, kad būtų tinkama ir saugi erdvė vaikams“,— sakė D.Bagužienė.
Viešnia iš Jurbarko, Sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ pirmininkė Regina Andriuškienė tikino, kad surengti tokią šventę — didelė laimė. „R.Šilansko vardu rengiamos varžybos — pasiaukojimas likimo nuskriaustiems. Ir toliau linkiu sėkmės įgyvendinant projektus. Vaikams ištraukti žuvį — ypatingai svarbu. Norėčiau, kad tokios šventės nesibaigtų niekada!“— vylėsi moteris.
Šventę remia verslininkai ir žvejai, parūpinama visa amunicija, dalyviams žuvienę verda Telšių „Vilties“ mokyklos darbuotojos, blynais antrus metus vaišina Telšių moterų LIONS klubas. Pasivaišinus žuviene ir blynais, įvyko apdovanojimai, įteikti padėkos raštai dalyviams, dovanos rėmėjams.