Neparadinė Telšių pusė

Katedros aikštė — pagrindinė vieta, kurią aplanko Žemaitijos sostinės svečiai. Žavisi Šv.Antano Paduviečio katedra, ypač jos durimis, įspūdingomis vartų skulptūromis, fotografuojasi prie fontano. Tokia paradinė Telšių pusė. Kitoje — jau dešimtmetį nebaigiamas remontuoti Telšių kultūros centras, apsilaupusiomis sienomis pirmosios mokyklos pastatas ir aukšta žole užžėlęs kiemas.

Danutė Jackutė

Turbūt kasdien, eidami Kalno gatve, net nepasukate galvos ir nematote Telšių kultūros centro kiemo. Ko gero, eilinį kartą būčiau praėjusi šaligatviu, jei ne smalsūs turistai, stabtelėję ir žvelgdami į piktžolėmis užžėlusią teritoriją ėmę gyvai šnekėtis. Manau, jog jie lydėjusio gido teiravosi apie šią pačiame miesto centre pamirštą vietą.
Telšių miesto seniūnas Kazys Lečkauskas sakė, jog seniūnijai priklauso nušienauti žolę miesto viešose erdvėse, tad vasarą turi daug darbo. Jis patikino, jog žino šią vietą, tačiau seniūnijai priklauso sutvarkyti teritoriją tik iki tvoros, o kas už jos — privalo pasirūpinti įstaigos vadovai. Praėjusią savaitę žolė nušienauta Kalno ir Katedros aikštės sankirtoje ir palei pirmosios mokyklos pastatą.
Kadangi renovuojamas Telšių kultūros centras, tad jo kiemas virto statybų, kurios šiuo metu sustojusios, aikštele. Be abejo, jei tai būtų natūrali pieva — šaunu. Juk mieste nėra taip jau daug žalumos, ypač natūralaus grožio. Deja, kiemas užžėlęs kiečiais, varnalėšomis ir kitomis piktžolėmis.  
Telšių kultūros centro direktorės pavaduotojas Linas Ulkštinas apgailestavo, kad tenka spręsti tokius klausimus. Anksčiau toje vietoje, kai dirbo statybininkai, pieva nežėlė ir tokia vešli žolė neaugo. Sustojus pastato rekonstrukcijai, statybinę aikštelę „okupavo“ piktžolės.
„Kultūros centras neturi priemonių ir darbininkų, galinčių žolę nupjauti. Nėra tam skirta ir lėšų. Tačiau ieškome būdų ir tikimės rasti išeitį. Kreipiausi į Telšių seniūną. Deja, ir jis ne visada turi galimybių“,— apgailestavo L. Ulkštinas.
„Per akciją „Darom“ patys surinkome iš statybinės aikštelės šiukšles. Nenorime gyventi šiukšlyne ir stengsimės susitvarkyti“,— patikino Telšių kultūros centro direktorės pavaduotojas.