Konteinerių komplektai pasieks Telšių miesto ir rajono gyventojus

UAB „Telšių regiono atliekų tvarkymo centras“ (TRATC) direktorius Rimantas Adomaitis, atliekų tvarkymo specialistai — kontrolierius Telšių rajone Matas Pakalnis, UAB „Telšių keliai“ padalinio vadovas Sigitas Mikalauskas, Telšių rajono savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus Aplinkos ir civilinės saugos poskyrio vyriausioji specialistė Kristina Jankauskienė žiniasklaidos atstovus pakvietė į spaudos konferenciją, kurioje informavo apie atliekų tvarkymo naujoves, planuojamą jau kitą savaitę individualių namų gyventojams atliekų rūšiavimo komplektų dalijimą.
Danutė Jackutė

Kaip informavo R.Adomaitis, į TRATC sąvartyną 2014 metais atvežta 40 tūkst. tonų atliekų, todėl sąvartynas Jėrubaičiuose jau užpildytas. Dabar ketinama atidaryti papildomai dar vieną sekciją. Jeigu gyventojai rūšiuos  atliekas, ją galės eksploatuoti 5-6 metus, o po to reikės uždaryti. Pusę pinigų centras turi, o likusią dalį ketina skolintis. Tai, kaip sakė direktorius, turės įtakos atliekų tvarkymo kaštams.
Direktorius priminė, kad 2014 m. balandžio 16 d. patvirtintas naujas Valstybinis atliekų tvarkymo planas nustatė atliekų tvarkymo prioritetus ir užduotis. Pagrindinės užduotys — sumažinti sąvartynuose šalinamų atliekų kiekius ir iki 2020 metų perdirbti ar kitaip panaudoti ne mažiau kaip 60 proc. komunalinių atliekų.

Daugiau skaitykite „Kalvotoji Žemaitija“ 2015 08 22 (Nr.63)