Sudegė pastatai, traktorius, gyvuliai

Pirmadienio pavakarę Telšių rajono Upynos seniūnijos Graudūšių kaime sudegė ūkinis pastatas, traktorius, gyvuliai, šienas, malkos, taip pat toliau nuo gaisravietės stovėjusio angaro danga.

Giedra Akavickienė

Pranešimas apie nelaimę gautas 15.37 val. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, pastatas degė atvira liepsna.
Kaip praneša Telšių apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, ugnis sunaikino medinį ūkinį pastatą, kuriame buvo tvartas ir daržinė, 1988 metų traktorių „Belarus“, karvę ir du veršiukus, apie 30 tonų šieno, 12 kubinių metrų malkų. Gaisras nuniokojo už 2 metrų nuo gaisravietės stovėjusį metalinį brezentu dengtą angarą. Sudegė apie 100 kvadratinių metrų ploto dangos.
Gaisrą gesinti ugniagesiams padėjo du savanoriai ugniagesiai. Atliekant baigiamuosius darbus, į pagalbą pasitelktas kaimyno traktorius.
Įvykis toliau tiriamas.
Kaip teigė Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektorius Vilius Končius, tiriamos visos įmanomos nelaimės versijos. Pirminiais duomenimis, spėjama, kad gaisrą sukėlė  elektros instaliacijos gedimas.
Tvarte buvo daugiau gyvulių, kitus pavyko išvesti ir išgelbėti nuo žūties. Tačiau, kai įgriuvo pastato stogas, karvės ir dviejų veršelių nebebuvo įmanoma išgelbėti.