Trinkelių klojėjas sugyventinės prašė nustoti gerti, šiai atsisakius — užmušė

Besaikis sugyventinės girtavimas kėlė nuolatinę nesantaiką šeimoje. Iš darbo grįžęs vyras septyneriais metais jaunesnę moteriškę auklėjo kumščiais, bet tai negelbėjo. Auka toliau gėrė, nervindama kartu gyvenantį smurtautoją, kol vienas toks barnis baigėsi žmogžudyste. Telšiškė — kapuose, o jos gyvenimo draugui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Šiaulių apygardos prokuratūra kartu su Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais baigė tirti ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 54 metų telšiškis kaltinamas itin žiauriu sugyventinės nužudymu.
Kaip praneša Šiaulių apygardos prokuratūra ir Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, kaltinamasis jau buvo teistas už moters nužudymą 2006 metais ir laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių pataisos namuose atlikinėjo iki 2013 metų gegužės, kada lygtinai buvo paleistas.
Paleistas iš kalėjimo, vyras įsidarbino trinkelių klojėju Kretingoje. Ten kiekvieną savaitę važinėdavo iš namų Telšiuose, Luokės gatvėje, kur gyveno su 47 metų moterimi, su kuria susipažino grįžęs iš kalėjimo. Sugyventinė žinojo, kad vyras buvo teistas už nužudymą. Gyvenant drauge, moteris ne kartą buvo sugyventinio sumušta, tačiau į policiją nesikreipė.
Po Kalėdų į skambučius neatsiliepiančios moters pasigedo giminaičiai. Seseriai nuėjus į butą, durys buvo atrakintos, tad lengvai patekusi į vidų, ji rado jau mirusią, žiauriai sumuštą seserį.
Iš karto po to sulaikytas įtariamasis sugyventinis bylą tiriantiems pareigūnams nurodė, kad po darbų grįžęs į namus Kalėdoms, rado sugyventinę girtą. Jam paprašius draugės daugiau nebevartoti svaigiųjų gėrimų, ši neklausė — pasak jo, pasislėpusi kitame kambaryje ir toliau svaiginosi.
Ant girtos gyvenimo draugės supykęs vyras reikalavo moters liautis gerti, priešingu atveju grasino paliksiąs. Šiai nepaklusus, sugyventinis bandė išeiti iš buto, tačiau moteris jo nepaleido, bandė sulaikyti. Toks sugyventinės elgesys iššaukė vyro agresiją. Pyktis liejosi kumščiais.
Smarkiai sumušta ir sunkiai ant kojų besilaikanti moteris atsigulė į lovą ir ten mirė. Jos sugyventinis, nenumanęs, kuo gali baigtis smurtas, išvažiavo pas gimines į Klaipėdą.
Sužinojęs, kad jo ieško policija, įkalbėtas pažįstamo, vyras prisistatė pats.
Kaltinamajam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.
Byla bus nagrinėjama Šiaulių apygardos teisme. („KŽ“ inf.)