Akmenys — sodybos puošmena

Eigirdiškis Stasys Rimgaila, nutvėręs laisvą minutėlę, netingi su akmenimis pasigalynėti, todėl jo sodybą puošia lauko rieduliai.
Stasys išradingai sukonstravo akmeninę tvorą, tarp rūpestingai ir patikimai pritvirtintų vielinės tvoros segmentų pripildamas akmenų. Praktiška ir originalu — kitos tokios bet kur nepamatysi!
„Supyliau apie 20 tonų akmenų. Per gerą trejetą dienų, pasitelkęs techniką, ir padariau“,— pasakojo Stasys.
Sodybos pakraštyje akį patraukia akmenų kalnelis, tarp kurių netrūksta žaliuojančios ir žydinčios augmenijos. O kur dar kieme tyvuliuojantis baseinėlis, grįstas akmenimis!
Ir visa tai — aplinkos grožiui neabejingų Gražinos ir Stasio Rimgailų kieme, šiek tiek „pagaunant“ laiko nuo ūkininkavimo.
Ūkininkai neabejingi naujovėms, todėl noriai dalyvauja kasdienėje pieno mėginių atrinkimo tvarkoje. Tai juos skatina dirbti dar geriau, nes už kokybišką pieną „Žemaitijos pieno“ bendrovė moka priedus.
Eigirdžių miestelis — Stasiui kaip ir gimtasis. Mat jis gimė ir augo visai netoliese — už penketo kilometrų — Norvydų kaime. Žmona — irgi žemaitė, kilusi iš Kretingos.
Stasys yra dirbęs ir tuometėje Telšių skaičiavimo mašinų gamykloje, išbandė vairuotojo ir kombainininko amatą. O nebaigtą statyti namą pirko iš kolūkio.
Savarankiškai ūkininkauti ėmėsi palengva. Pradėjo nuo 2-3 karvučių, vėliau atsirado 5. Norėdami sutvirtėti, ūkininkai dalyvavo europinėse paramos programose: Pieno ir Nitratų, Žemės ūkio valdų modernizavimo. Dabar Stasys gali pasigirti, kad ūkyje technikos netrūksta, o ūkiniai pastatai rekonstruoti.
Šeimoje užaugo net 4 atžalos. „Du gyvena Norvegijoje, o likusieji — Lietuvoje“,— šypsodamasis pasakojo Stasys.
Tarp išvykusiųjų svetur — sūnus Vidas ir dukra Vaida. Dar viena dukra gyvena ir darbuojasi Klaipėdoje. Gerai, kad nors vienas iš ketvertuko paliko tėviškėje. Tai Adomas. Jis — dešinioji tėvo ranka. Drauge daug sparčiau viską galima nuveikti, ypač per šienapjūtę.
Ūkininkų žemės netoliese sodybos nedaug — gal 6 ar 7 hektarai, o melžiamos karvutės ganosi už penketo kilometrų. Ten Stasys savo jėgomis yra įsirengęs melžimo aikštelę.
Vidurvasary ar per šv.Kalėdas vaikai susirenka pas tėvus. Iš Norvegijos su tėveliais atvyksta ir anūkėliai Skaistė, Matas ir Kevinas. Čia jų laukia mažasis Neitas, Adomo ir Dovilės sūnus. Tokios akimirkos labai šildo ir stiprina tarpusavio ryšius.

Nuotr. Stasį Rimgailą su gimtadieniu pasveikino Lietuvos pieno ūkių asociacijos  direktorė Rigilda Banienė ir „Žemaitijos pieno“ Žaliavos pirkimo vadybininkas  Valdas Adomauskas.