Padegėjai į telšiškio kiemą supylė apie 20 litrų benzino

Spalio 26-osios naktį, apie 1 val. 15 min., Telšiuose, Putinų gatvėje, padegta gyvenamojo namo tvora. Didžiulių nuostolių pavyko išvengti per atsitiktinumą — tuo metu namo savininkas jau buvo atsibudęs ir ruošėsi į darbą. Išvydęs liepsnas, vyras ant kojų sukėlė visą šeimą. Kibirais tempdami vandenį, žmonės gaisrą užgesino patys.

Giedra Akavickienė

Rado nusikaltimo įkalčius
Apsilankius Putinų gatvėje, jau iš tolo sklido benzino tvaikas, nukentėjusiųjų kieme taip pat jautėsi stiprus degalų kvapas. Neabejojama, kad gaisras neatsitiktinis, o tyčinis padegimas.
Dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami įtariamieji.
Kaip papasakojo nukentėjusysis Vidmantas Darbutas, policijos tyrėjams jis pateikė daug naudingos medžiagos. Po nusikaltimo vyras gretimoje Miško gatvėje rado įkalčius.
Ant gatvės numesta plastikinė 20 litrų talpykla, kurioje ant dugno dar buvo likę benzino, žarna, darbo pirštinės. Radinį paėmė ir išsivežė policijos pareigūnai.
Be to, telšiškis įsidėmėjo įtartiną automobilį. Nustačius jo savininką, gali paaiškėti nusikaltimo vykdytojai ir užsakovai.

Nusikaltėliai sumaišė namus?
Vaikus auginanti šeima sunkiai atsigauna po patirto šoko. Tą naktį žmona jau nebesumerkė akių, o tiesiai į darbą po gaisro išskubėjęs vyras turėjo į šalį vyti įkyrias mintis apie padegimą.
Prieš trejus metus name įsikūrę sutuoktiniai tvirtino nenutuokiantys, už ką ir kas taip galėjo pasielgti. Šeima neturi nei skolų, nei priešų, taip pat jokių grasinančių žinučių nėra gavę.
Viena iš versijų, kad padegėjai sumaišė namus. Mat Putinų gatvėje yra daugiau kiemų, aptvertų medinėmis tvoromis.
Kaip bebūtų, padegėjai bandė padaryti didžiulę žalą. Pasak šeimininko Vidmanto, gerai, kad medinė tvora buvo šlapia, kitaip gaisras galėjo išplisti akimirksniu. Nuo tvoros galėjo užsidegti malkinė, pavėsinė, o paskui — ir namas.
Piktadariai pripylė benzino į kiemo vidų palei gatvę juosiančią tvorą ir įmetė degtuką. Per laukinių durų stiklą liepsnojančią tvorą pamatęs vyras iš pradžių nepatikėjo savo akimis ir tik atsikvošėjęs ėmė žadinti žmoną ir vaikus.
Įvykį tiria ugniagesiai ir policijos pareigūnai.

Nuotraukoje: Putinų gatvės gyventojas Vidmantas Darbutas savo turtą išgelbėjo, nes ruošėsi į ankstyvą pamainą darbe.