Pagaliau miesto šilumos ūkyje prasidėjo reali konkurencija

Rašėme, kad Savivaldybės tarybai vicemeras Kęstutis Gusarovas pateikė informaciją apie jo vadovaujamos darbo grupės dėl miesto šilumos ūkio perspektyvų veiklos. Neva „išryškinti“ trys variantai: nuomos, perėmimo, sutarties pratęsimo.

Alvydas Ivoncius

Anksčiau valdyti nesugebėjo
Primename, kad Savivaldybė Telšių šilumos ūkį penkiolikai metų išnuomojo UAB „Litesko“, kuri yra Prancūzijos energetikos gigantės „Veolia“ dukterinė įmonė. Kai kurie dabartiniai Tarybos nariai, jais buvę 2000 metais, balsavo už šilumos ūkio išnuomojimą.
Anuomet buvo aiškinama, kad išnuomoti reikia dėl susidariusios kritinės situacijos: valdiška UAB „Telšių šilumos tinklai“ skendėjo skolose, tiekėjai grasino nebetiekti dujų, o vasaromis gyventojai negaudavo karšto vandens. Miesto šilumos ūkis buvo apleistas, tačiau nei „Telšių šilumos tinklai“, nei Savivaldybė neturėjo pinigų investicijoms. Beje, tuo metu taipogi vyko karštos diskusijos, kuriuo keliu eiti: nuomoti ar patiems valdyti? Visgi „Telšių šilumos tinklų“ ne tik finansinė situacija rodė, kad miesto šilumos ūkis, priešingai nei vandens tiekimo, buvo aplaidžiai valdomas. Atlikus patikrinimą, pasirodė, kad įmonės pinigai buvo švaistomi. Taigi 2000 metais vietos politikai jau buvo įrodę nesugebantys valdyti miesto šilumos ūkio ir kontroliuoti „Telšių šilumos tinklų“ veiklos.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 87 (9999)