Ugniagesių kasdienybė: netvarkingos krosnys ir dūmtraukiai

Netvarkingos krosnys ir neišvalyti dūmtraukiai — tiesus kelias į gaisrą.

Žiemai įsibėgėjant, vis dažniau šaukiamasi ugniagesių pagalbos dėl pačių gyventojų netvarkingumo — neišvalytuose dūmtraukiuose ima degti suodžiai.

Dėl šios priežasties praėjusią savaitę į individualius gyvenamuosius namus ugniagesiai gelbėtojai skubėjo net kelis kartus: gyvenamųjų namų dūmtraukiuose degė suodžiai Badaukių k., Tryškių seniūnijoje, bei Karštenių kaime, Žarėnų seniūnijoje.
Sausio 15 d., apie pusę aštuonių vakaro, gaisrininkų komanda vyko į Žemaitijos sostinės Mažąją Kalno gatvę. Čia viename name ruseno du butus jungianti medinė siena, prie kurios įrengta kietojo kuro krosnis. Gaisro metu apdegė ir buvo nuardyti keli metrai sienos. Labiausiai tikėtina gaisro priežastis — krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.
Per praėjusią savaitę ugniagesiai užfiksavo pranešimą apie Telšiuose, Durbino g., degusius šiukšlių konteinerius. Atvykus priešgaisrinėms pajėgoms, dviejuose metaliniuose atliekų konteineriuose atvira liepsna degė šiukšlės. Manoma, kad gaisras kilo dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi. Per gaisrą sudegė šiukšlės, konteineriai nenukentėjo. („KŽ“ inf.)