Komisijų pirmininkai atsistatydinti nenorėjo

Tarybos narys Algirdas Bacevičius.

Savivaldybės tarybos posėdyje įdomi diskusija įvyko dėl Etikos ir Antikorupcijos komisijų veiklos ataskaitų. Daug kam čia žibalo papylė ir uždegė Tarybos narys Algirdas Bacevičius. Dėl jo kalbų įsižeidė ne vienas ir rėžė, kaip sakoma, atkirčius.

Alvydas Ivoncius

Priminė, kaip apsijuokė
Pirmiausia A.Bacevičius paprašė žodžio dėl Etikos komisijos veiklos. Tarybos narys priminė, kad buvo svarstomi jo skundai dėl mero Petro Kuizino, kadangi šis laiku neatsakė į raštus. Komisija nieko blogo neįžvelgė. Neva meras, laiku neatsakydamas į raštus, pažeidė teisės aktus, tačiau etikos — ne.
Tarybos narys priminė, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija prašė Savivaldybės tarybos Etikos komisijos išaiškinti, ar nepažeidė teisės aktų Tarybos nariai tvarkietis Kęstutis Trečiokas ir socialdemokratas Benediktas Šniaukas, laiku nepateikę viešų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje deklaracijų. Primename, kad K.Trečiokas, svarstant šį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos prašymą, uoliai gynėsi. Neva anksčiau ne kartą teikė deklaraciją, niekas nepasikeitė, todėl dėl nieko nenusižengė. Žinoma, sakykime, visą laiką vairuotojas sustoja prieš pėsčiųjų perėją, praleisdamas žmones. Bet kartą nesustojo ir gavo baudą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 28 (10040)