Triukšmas dėl atiduoto rūbo: geriau išmesti nei paaukoti?

Telšių samariečiai pasirūpino, kad miestelėnai galėtų patogiai ir tvarkingai paaukoti dar gerus, bet nebereikalingus daiktus mažiau pasiturintiems tautiečiams.

Nors įvairių tendencijų skaičiuotojai teigia, kad lietuviai nėra dosnūs aukotojai, pastebima, kad auga visuomenės sąmoningumas: pastaruoju metu vis dažniau vargstantiems padėti tautiečiai mieliau atiduoda jiems patiems jau nebereikalingus, bet vis dar galimus naudoti daiktus, drabužius ar avalynę.

Lina Dijokienė

Įtarė negerą veiklą
Tačiau net ir tokioje geradarystėje atsiranda nepasitikėjimo ar piktos valios apraiškų. Štai visai neseniai vienoje populiarioje socialinio tinklo grupėje pasklido žinia, sukėlusi miestelėnų diskusiją. „Noriu pranešti apie padėvėtų rūbų parduotuvę (pranešėja nurodė ir jos pavadinimą bei pasidalijo kam, jos žiniomis, ji priklauso — aut. past.), kuri pardavinėja visų mūsų rūbus, kuriuos atiduodame gera valia į konteinerius nepasiturinčioms šeimoms iš Carito organizacijos ar iš Samariečių. Parduotuvė įsikūrusi Pramonės rajone. Šlykštus jausmas, kai nori daryti gerus darbus, nori padėti, o drabužiai naudojami verslui. Iš mano šeimos į konteinerį prie kareivinių buvo atiduoti keli dideli maišai rūbų, o šiuos rūbus vėliau teko pamatyti toje pačioje dėvėtų drabužių parduotuvėje. Kviečiu visus pagalvoti, kad jei ten pirkote, galbūt nešiojate rūbą, kuris turėjo būti atiduotas tam, kam pagalbos reikia. Prašau pasidalinti visus, kad kuo daugiau žmonių pamatytų, kad šios organizacijos atiduoda šiuos rūbus pardavinėti, o parduotuvė juos parduoda patiems mums.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 71 (10083)

2 Komentarai

Komentarai nepriimami.