„Turininga vasara 2019“ — patrauklios tradicijos tąsa „Žemaitijos pieno“ įmonėje

Mini čempionato nugalėtojos.

Kasmet „Žemaitijos pieno“ bendrovė pakviečia įmonės darbuotojų ir ūkininkų vaikus, panorusius vasaros atostogas praleisti turiningai ir prasmingai, pasidarbuoti jos gamybos padaliniuose ar administracijoje. Nauda keleriopa — ne tik finansinė, bet ir naujų iššūkių potyris, savirelizacija, pagaliau — savo profesinio kelio paieškų galimybė, renkantis specialybę, kuri gali atvesti į „Žemaitijos pieno“ bendrovę Lietuvoje ar užsienyje.

Algirdas Dačkevičius

Akivaizdu — vasara „Žemaitijos pieno“ įmonėje laukiama, nes čia ne vienas ją sutinka jau ne pirmus metus, o šiemet panoro pasidarbuoti apie 80 moksleivių ir studentų. Merginos ir vaikinai — nuo 16 metų ir vyresni — darbavosi pasirinktinai: vieną, du ar tris mėnesius, studentai atliko gamybinę praktiką. Pastarųjų — pačių perspektyviausių — įmonė visuomet laukia.
Kad simbolinė jaunųjų talkininkų palydėtuvių šventė skirtųsi nuo ankstesniųjų, jos organizatoriai pasitelkė išradingumą ir kūrybiškumą.
Nuo pat ryto po bendrovės skyrius ir cechus buvo išdalinti užduočių lapai su 10 klausimų apie įmonę. Į juos reikėjo paruošti kuo išsamesnius atsakymus iki 14 valandos, kai buvo renkamasi į šventę.
Pirmiausia moksleivius ir studentus pasveikino personalo ugdymo vadybininkė Kristina Sutkienė, pasidžiaugdama jų šauniu darbiniu nusiteikimu vasarą leisti turiningai ir prasmingai. Ji palinkėjo visiems gyvenime būti atkakliems, siekiant savo išsvajotų tikslų ir nepamiršti, jog visuomet laukiami didžiausioje Žemaitijos sostinės įmonėje.
Įmonę glaustai pristatė personalo vadybininkė atrankoms Justė Grybinaitė. Ji akcentavo, jog „Žemaitijos pienas“ yra visakeriopai patrauklus darbdavys: ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautinis, sąžiningas, orientuotas į darbuotojus ir aplinką, socialiai atsakingas, vertinantis tradicijas, mokantis didesnį DU nei rinkoje bei suteikiantis papildomos naudos. Ekrane prabėgo tai liudijantys vaizdai, o apie tarptautinę darbo aplinką vaizdžiai buvo galima susipažinti per Lenkijos filialo vadovės Boženos Stacevičiūtės patirtį.
Pastebėta, jog bendrovė augina jaunuosius talentus, prisidėdama prie studijų išlaidų. Į stipendiją gali pretenduoti moksleiviai ir studentai, atitinkantys vieną ar daugiau kriterijų:
Besimokantys ar studijuojantys bendrovės darbuotojai;
Laikinai bendrovėje dirbę ar atlikę gamybinę praktiką moksleiviai ar studentai;
Gabiausi Telšių ir Plungės moksleiviai ir studentai;
Bendrovės darbuotojų vaikai.
Vėliau „Žemaitijos pieno“ prekinius ženklus vaizdžiai pristatė tarptautinių renginių organizatorė Daiva Budzinskaitė. Su įdomumu pažiūrėti patrauklūs ir informatyvūs filmukai apie DŽIUGĄ, MAGIJĄ, PIK-NIK, DOBILĄ.
Pagaliau atėjo metas rytinei užduočiai, kuriai vadovavo K.Sutkienė, aptarti. Organizatorė pagyrė išsamiausiai atsakiusius į klausimus apie įmonę ir juos apdovanojo. Beje, dovanėlių netrūko visiems.
Kokia šventė be varžytuvių „Pasiplėšom“! Surengtas mini čempionatas, kur pagal tradicinę užduotį reikėjo per kuo trumpesnį laiką suplėšyti PIK-NIK sūrio dešrelę į 30 dalių. Nugalėjo Goda Navickaitė iš Buhalterijos skyriaus. Taip pat iš šio skyriaus antrąja vieta džiaugėsi Gintarė Gintalaitė, o trečia buvo Agnė Balbošiovaitė iš Sūrių-sviesto gamybos padalinio. Žinoma, nugalėtojos apdovanotos.
Toliau laukė ištvermės varžybos — sūrio DŽIUGAS laikymo rungtis, kurioje dalyvavo vaikinai ir merginos. Vaikinams reikėjo po sūrio galvą, kuri viena sveria 5 kilogramus, kuo ilgiau išlaikyti pečių lygyje ištiestose į šonus rankose. Merginoms buvo lengvesnė užduotis: jos sūrio galvą kuo ilgiau turėjo išlaikyti į priekį ištiestose rankose.
Vaikinų grupėje nugalėjo Modestas Darbutas iš Telšių filialo, antras — Rokas Šakys iš Transporto skyriaus, o trečias — Dovydas Navickas iš Sausų pieno produktų gamybos padalinio.
Tarp merginų lyderiavo Gintarė Gintalaitė iš Buhalterijos skyriaus, antrąją vietą užėmė Agnė Novikaitė iš Sūrių-sviesto gamybos padalinio, o trečiąją — Ugnė Navickaitė iš Šviežių pieno produktų gamybos padalinio.
Pirmųjų vietų laimėtojams dovanota po sūrio DŽIUGAS galvą.
Viso renginio metu šventės dalyviai vaišinosi gardžia „Žemaitijos pieno“ produkcija.
Renginio organizatoriai nuoširdžiai padėkojo visiems, turiningą darbinę vasarą praleidusiems „Žemaitijos pieno“ įmonėje ir išreiškė viltį su kai kuriais pasimatyti ir ateityje, nes bendrovės durys visuomet atviros tiems, kurie nori kuo sėkmingiau save realizuoti profesinėje veikloje.
Pasak K.Sutkienės, darbas — geriausias mokytojas. Ji šypsojosi, išgirdusi iš vieno jaunojo talkininko, dirbusio gamyboje, jog jis po šios vasaros darbymečio nusiteikęs geriau rimtai kibti į mokslus ir įgyti profesiją.