Seimo rinkimus vėl laimėjo Valentinas Bukauskas

Valentinas Bukauskas.

Seimo rinkimus pakartotiniame balsavime Telšių vienmandatėje apygardoje vėl laimėjo V.Bukauskas. Tačiau rezultatai rodo, kad V.Bukauskas praranda populiarumą Telšiuose ir priemiestinėse gyvenvietėse.

Pakartotiniame balsavime dalyvavo 32,37 procento rinkėjų: 11 tūkst. 650 iš 35 tūkst. 994 įrašytų sąrašuose. V.Bukauskas gavo 51,87 procento balsų nuo galiojančių biuletenių. O Algirdas Bacevičius gavo 48,16 procento balsų nuo galiojančių biuletenių. Už V.Bukauską balsavo 5 tūkst. 824, o už A.Bacevičių — 5 tūkst. 405 rinkėjai.
V.Bukauskas laimėjo daugumoje kaimiškų rinkimų apylinkių. O A.Bacevičių sėkmė lydėjo beveik visose miesto apylinkėse, priemiestinėse Degaičių, Rainių apylinkėse. Ryškėnų apylinkėje geriau sekėsi V.Bukauskui. V.Bukauskas Seimo nariu buvo išrinktas ir pagal partijos sąrašą. Tad, laimėdamas vienmandatėje apygardoje, „uždirbo“ mandatą dar vienam bendrapartiečiui. Beje, V.Bukauskas buvo vienintelis rinkimuose vienmandatėse apygardose į antrą turą patekęs Darbo partijos narys. A.Bacevičius buvo vienintelis į antrą turą patekęs Centro partijos-tautininkų iškeltas kandidatas.
V.Bukauskas pirmą kartą Seimo nariu buvo išrinktas 2004 metais, nežymia persvara laimėdamas prieš Gediminą Vagnorių, 2008 metais Seimo rinkimuose Telšių vienmandatėje apygardoje jis nepateko į antrą turą. Jame susirungė G.Vagnorius ir Almantas Petkus, kuris ir laimėjo. Tačiau V.Bukauskas Seimo nariu tapo pagal partijos sąrašą.
2012 metais pakartotiniame balsavime net trylikos procentų persvara V.Bukauskas įveikė tuometį Telšių rajono socialdemokratų lyderį Vytautą Kleivą.
2016 metais V.Bukauskui sekėsi kur kas prasčiau. Į antrą turą dėl didelio „valstiečių“ populiarumo pateko mažai kam žinomas ūkininkas Karolis Martinkus. Jį V.Bukauskas įveikė vos 248 balsų persvara.
Rinkėjų sąrašai rodo demografiškai sparčiai nykstantį rajoną. 2008 metais rajone sąrašuose buvo įrašyta 42 tūkst. 371, 2012 metais — 39 tūkst. 536, 2016 metais — 38 tūkst. 215, 2020 metais — 35 tūkst. 994 rinkėjai. („KŽ“ inf.)

13 Komentarų

  1. vienintelis uspaskinis Lietuvoje isrinktas Telsiu rajono vienmandateje

  2. Gėda prieš visus pazystamus ir gimines. Gėda kur nors nuvažiavus pasakyti, kad esi iš Telšių. Visą tėvynė atsikando Darbo partijos, o čia kaip kokie urviniai. Stokholmo sindromas, ar kaip ten. Aišku, kitas dalykas, kad nebuvo stiprių kandidatų. Andrikienė buvo, bet ji atseit svetima. Už tai rusiško kapitalo partija sava, mhm. Bet tie kas balsavo neskaito, arba jei ir paskaito, jiems nedashunta

  3. Ne toks didelis laimėjimas, 400 balsų, vos 4 proc., žmonės po truputį bunda ir realiau vertina kandidatus į Seimą. Linkėjimai Algirdui, gerų darbų, ne pažadų, išrinktam ponui Valentinui.

  4. Valentinas Bukauskas su savo šutve – nelaimė Telšiams. Bet tokie veidmainiai nesupranta, kad jų elgsena yra tiesiog niekinga.

  5. Gargždai užstrigo su Gražuliu,o Telšiai su Bukausku.Gėda.Pabuskit žemaičiai.Rajonas baigia išnykti,o jūsų seimūnas tarpsta.B A I S U!!!

  6. Iš tikrųjų laimėjo A.Bacevičius.Palyginkim kokia korupcionierių ir paršų-lovio draugų armija palaikė liaupsėmis ir bapkėmis Bukauskį ir kiek kuklesnę reklamą leido sau Bacevičius tai čia ir klausimas nekyla.Džiugu,kad liaudis atgyja ir daugiau anas veikėjas tikrai nebeturės šansų.

  7. GĖDA ŠIEMS ASMENIMS, UŽSIMANIUSIEMS RENTOS IKI GYVOS GALVOS:
    NARIAI:
    VALENTINAS BUKAUSKAS
    Andrius Mazuronis
    Mindaugas Puidokas
    Remigijus Žemaitaitis
    Česlovas Olševskis
    IŠSPIRTI IŠ SEIMO:
    Jonas Liesys
    Artūras Skardžius
    Petras Čimbaras
    Irena Šiaulienė
    GERAI ĮSIMINKIME ŠIAS PAVARDES!

Komentarai nepriimami.