Prioritetas — komandos, o ne galimybės gyventojams sportuoti

Rajone apstu įvairių bėdų, jos velkasi metų metus. Nerandama pinigų net tualetiniam popieriui mokyklose ar „tupykloms“ pakeisti į klozetus.

Sausio pabaigoje įvykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje užvirė diskusija dėl pinigų skyrimo privačiam krepšinio klubui „Telšiai“. Savivaldybė ir taip nemažai metų kur kas dosniau nei daugumą kitų sporto klubų remia „Telšius“, tačiau dabar paprašyta skirti kur kas didesnę sumą. Lygiai taip pat gerokai didesnę sumą pasiūlyta skirti ir Telšių futbolo komandai „Džiugas“.

Alvydas Ivoncius

Nori didesnių kąsnių
Parengtuose Savivaldybės tarybai sprendimo projektuose šiais metais krepšinio klubui „Telšiai“ numatyta skirti iki 130, o futbolo klubui „Džiugas“ — iki 140 tūkst. eurų.
2020 metais krepšinio komandai skirta 80 tūkst. eurų. Vadinasi, prašoma skirti daugiau 50 tūkst. eurų.
2020 metais futbolo komandai skirta 80 tūkst. eurų, o šiemet paprašyta 60 tūkst. eurų daugiau. Patenkinus tokius prašymus, iš rajono biudžeto šiemet vien toms dviem komandoms reikės daugiau skirti 110 tūkst. eurų nei pernai.
Dalis politikų nusiteikė vien dviem komandoms skirti įspūdingai didesnę sumą, nepaisydami to, kad rajone apstu įvairių problemų, kurioms spręsti neva neužtenka pinigų. Pavyzdžiui, tvarkyti miesto ir miestelių gatvėms, pagerinti sąlygas kai kuriose vaikų ugdymo įstaigose ir panašiai. Paprastai į gyventojų prašymus ką nors sutvarkyti atsakoma standartiškai: bus daroma, kai „atsiras finansinės galimybės“. Dėl tų nuolat nepakankamų finansinių galimybių, pavyzdžiui, vaikai turi eiti į mokyklas, nešdamiesi kuprinėse tualetinio popieriaus rulonėlius. Savivaldybės tarybos nariai nesiginčijo, kad daugiau pinigų reikia skirti futbolo komandai, mat prieš tai nutarta dosniau remti krepšinio komandą. Būtent dėl pinigų jai kilo diskusijos.

Ragino tvarkyti sporto aikšteles
Savivaldybės tarybos posėdyje Tomas Lekavičius papriekaištavo merui, kad sprendimai dėl pinigų skyrimo minėtoms komandoms nebuvo perduoti nagrinėti Sporto tarybai. T.Lekavičius priminė, kad rajone yra ir kitų sporto šakų, kurių pasiekimai nemažesni nei futbolo ar krepšinio, tačiau tokios pinigų sumos neskiriamos. Pasak T.Lekavičiaus, jis pritartų siūlymui skirti daugiau pinigų komandoms, jei daugiau būtų skiriama ir kitoms sporto šakoms. Be to, anot T.Lekavičiaus, didesnės pinigų sumos komandoms nėra „suderintos su biudžetu“.
Linas Šedvilas sakė pasidomėjęs, kiek krepšinio komandoms pinigų skiria kiti rajonai: maždaug po 40-50 tūkst. eurų.

Daugiau: sportinė apranga

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 10 (10322)