Įpusėjo Savivaldybės tarybos kadencija. Kaip politikams sekėsi tesėti savo įsipareigojimus?

Į „Kalvotosios Žemaitijos“ klausimus atsako Savivaldybės tarybos narys Rimantas Adomaitis

Savivaldybės taryba renkama ketveriems metams. Jau praėjo dveji šios kadencijos metai. Ką politikams pavyko pasiekti ir ko ne? Kokius tikslus kelia likusiam kadencijos laikotarpiui? Kaip jie vertina praėjusius metus? Kadencijos įpusėjimo proga kai kuriuos Savivaldybės tarybos narius paprašėme atsakyti į klausimus. Dabar skelbiame interviu su Savivaldybės tarybos nariu, Darbo partijos frakcijos pirmininku Rimantu Adomaičiu.

— Įpusėjo Savivaldybės tarybos kadencija. Kaip vertinate Savivaldybės tarybos veiklą, rajono ekonominę, socialinę bei kitų Savivaldybės kuruojamų sričių būklę? Kuo ji pagerėjo ar pablogėjo, lyginant su ankstesniu laikotarpiu?
— Šios kadencijos Savivaldybės taryba dirba neįprastinėmis sąlygomis — valdančios koalicijos pakeitimas, Tarybos, komitetų, komisijų posėdžiai vyksta nuotoliniu būdu, blogesnė komunikacija su bendruomenėmis, darbo kolektyvais, gyventojais.
Vis dėlto tęsiami pradėti projektai, teikiamos paraiškos rajono ir miesto infrastruktūrai gerinti, remiami bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų projektai. Ieškoma galimybių padėti verslui, turizmo ir socialinių paslaugų plėtrai, remiamos sporto bendruomenės. Manau, kad Telšių rajono gyventojai, pasibaigus karantinui, turės galimybę turiningai praleisti laisvalaikį, gauti kokybišką ir savalaikę gydymo paslaugą, socialinę paramą bei galimybę išreikšti savo valią.
— 2019 metais per rinkimus Jūs ir Jūsų partijos Telšių rajono skyrius kėlė tikslus, uždavinius. Ką pavyko įgyvendinti, ko ne ir kodėl?
— Savo programoje Darbo partijos Telšių rajono skyrius akcentavo žalią, ekologišką Telšių miestą: o tai — daugiabučių kiemų tvarkymo programos įgyvendinimas; visuomeninio transporto paslaugos naudojimo išplėtimas, pritaikant nemokamą bilietą; žaidimo aikštelių, dviračių takų plėtra.
Mes esame už šilumos ūkio valdymo perėmimą, sporto bendruomenių finansavimo didinimą; finansinę pagalbą jauniems medikams, pageidaujantiems dirbti ir įsikurti Telšiuose; moksleivių olimpiadų nugalėtojų ir juos parengusių mokytojų skatinimą. Šiuos tikslus frakcija siekia įgyvendinti, aktyviai dalyvaudama rajono biudžeto sudaryme, komitetų, komisijų veikloje.
Siekdami viešumo, inicijavome reglamente numatyti galimybę Tarybos posėdžių metu Savivaldybės administracijai supažindinti Tarybos narius ir visuomenę apie įgyvendinamų projektų ir svarbių atliekamų darbų eigą.
— Kokias savo, kaip Tarybos nario, reikšmingas rajonui iniciatyvas galėtumėte paminėti?
— Mano veikla sutelkta Verslo, ekonomikos ir finansų komitete pateiktiems klausimams nagrinėti, komiteto narių aktyviam dalyvavimui skatinti, teikti siūlymus Savivaldybės administracijai. Nepritarta viešojo transporto įkainiams didinti, pareikalauta pataisyti Varnių gimnazijos investicinį projektą, parengta ir patvirtinta trejiems metams Kelių tvarkymo programa ir programos aprašas, inicijavau automobilių stovėjimo aikštelės prie Varnių kapinių įrengimą.
— Kokie Savivaldybei dabar būtų svarbiausi tikslai, kuriuos reikėtų pasiekti per likusius Savivaldybės tarybos kadencijos metus?
— Neatidėliotini darbai: parengti patrauklų ir visuomenės lūkesčius tenkinantį rajono strateginį planą kitam planavimo laikotarpiui; sutelkti bendras pastangas sudarant patrauklias sąlygas verslui, investicijoms ir investitorių paieškai; plėsti socialines paslaugas gyventojams; „įdarbinti“ naujus ir esamus kultūros, sporto ir laisvalaikiui skirtus objektus; plėtoti žemaičių tradicijas ir turizmui palankią aplinką.
— Dėkojame už atsakymus.

 

1 Komentaras

  1. Nė vienas neužsimena, kad ieškos investuotojų, kad pakvies kokią įmonę statyti gamyklą, nes patys žino, kad neturi ką pasiūlyti. Nėra tam infrastruktūros parengtos ir nesimato, kad ateinančius dešimtmečius tas įvyks.

Komentarai nepriimami.