Mitinguotojai piktinosi žmogaus teisių ir laisvių varžymu

Praėjusį trečiadienį Nepriklausomybės aikštėje, priešais Savivaldybės pastatą, įvyko mitingas, kuriame buvo protestuojama prieš valdžios sprendimus riboti nesiskiepijančių ar nesitestuojančių dėl COVID-19 asmenų laisves, kurias garantuoja Lietuvos Respublikos Konstitucija. Taip pat nerimauta dėl galimo neteisėtai mūsų šalies sieną kirtusių migrantų apgyvendinimo rajone bei Žemaičių krašte.

Mitingą vedė Donatas Pikelis, kuris, remdamasis dabartine teisine baze, pastebėjo, jog nesiskiepijantys nuo COVID-19 žmonės jokiu būdu negali būti diskriminuojami. Jis pakvietė pasisakyti vieną moterį, patyrusią darbdavio spaudimą, siekiant ją atleisti iš darbo dėl to, kad nenorėjo skiepytis, kuri pasidalino savo išgyvenimais.
Pakviestas dainininkas Kęstutis Jablonskis buvo diplomatiškas, pabrėždamas, jog niekur prievartos negali būti. Jį neramina ir šalies vadovybės nesugebėjimas rūpintis tinkama sienos apsauga, nes per ją besiveržiantys nelegalai iš trečiųjų šalių sukelia daugybę problemų Lietuvos gyventojams.
Rajono meras Kęstutis Gusarovas ir Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus paneigė pasklidusius gandus, jog rajone ruošiamasi apgyvendinti migrantus. Tiesa, kaip ir kitose šalies savivaldybėse, taip ir Telšių, domėtasi, ar būtų tokia galimybė apgyvendinti migrantus. Rajono valdžios manymu, tokios galimybės nėra, todėl patikino protestuotojus, jog migrantų nenumatoma apgyvendinti.
Mitinge kalbėjo rajono Tarybos narys Martinas Leščiauskas, Asociacijos „Lietuvos šeimų sąjūdis“ vadovas Raimondas Grinevičius, Seimo nariai Dainius Kepenis, Petras Gražulis, jo padėjėjas Naglis Puteikis, atstovai iš Plungės, Kelmės, Klaipėdos, Palangos, taip pat pasisakė pavieniai kiti asmenys, pasipiktinę dabarinės šalies valdžios savivale ir Seimo narių darbu.
Minioje matėsi plakatai su užrašais: „STOP! Žmogaus imuniteto naikinimas!“, „Darbdavių savivalei — griežtas NE!“, „Už laisvą mūsų pasirinkimą!“, „Pakaks medicininių bandymų su žmonėmis!“, „Žmogus turi konstitucinę teisę. 21 straipsnis: su žmogumi be jo žinios ir laisvo sutikimo negali būti atliekami moksliniai ir medicininiai bandymai“ bei kt.
Minia paskui mitingo vedėją ne kartą šaukė: „Seimą — lauk!“ Pasak kai kurių kalbėtojų, žemaičiai istoriškai ne kartą gelbėjo Lietuvą nuo visokiausių negandų, todėl ir mitingas Žemaitijos sostinėje — akstinas ir kitur surengti tokius mitingus. O finalinis akordas planuojamas rugsėjo 10-ąją, kur į mitingą Vilniuje bus renkamasi iš visos Lietuvos. („KŽ“ inf.)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.