Anglų kalba atveria platesnes galimybes darbo rinkoje, tačiau šios nemokantys taip pat neturi jaustis nepilnaverčiais

Kaip vaizdžiai sakoma, jei turi liežuvį – niekur neprapulsi. O jei tas liežuvis dar ir anglų kalbą gerai įvaldęs, galima tikėtis sėkmės tiek profesiniame gyvenime, tiek kitose srityse. Daugelis darbdavių pageidauja, jog jų darbuotojai, siekiant sklandesnės komunikacijos, gebėtų bendrauti angliškai. Tiesa, kalbant apie nekvalifikuotus darbus, pavyzdžiui, fabrikuose, užtenka vos minimalių anglų kalbos žinių. Vadinasi, darbas užsienyje su anglų kalba, atveriantis plačias galimybes, gali būti „įkandamas“ ne tik poliglotams, bet ir visiems, gebantiems šia kalba susikalbėti.

Anglų kalba žada ne tik karjeros perspektyvas, bet ir įdomesnį socialinį gyvenimą

Mokantys anglų kalbą, kalbant apie darbą, įgauna daugiau pasirinkimo laisvės. Visų pirma, šie gali pasirinkti priimtiniausią darbo vietą iš įvairių galimų variantų (pavyzdžiui, pakuotojas, linijos operatorius, krautuvo vairuotojas ir kita). Atsiveria ir pasirinkimas geografinės vietovės atžvilgiu: mokant anglų kalbą, durys atsiveria į įvairių šalių darbo rinką.

Tarptautine laikomos anglų ar, žinoma, vietinės tos šalies kalbos mokėjimas sudaro palankias galimybes užimti aukštesnes pareigas ir kilti karjeros laiptais. Aišku, tai tėra vienas iš reikalavimų, greta reikiamos kvalifikacijos, patirties, motyvacijos bei kitų svarbių savybių bei gebėjimų.

Galiausiai, prisiminkite, jog darbas užsienyje susijęs ne tik su gerai apmokamu darbu, bet ir palankia galimybe susipažinti su svečiu kraštu, neabejotinai slepiančiu daug įstabių kampelių. Gebėdami bendrauti angliškai, į išvykas, tikėtina, leisitės noriau, nes žinosite, jog bet kokį iškilusį nesusipratimą bus nesunku išsiaiškinti.

Kalbos nemokėjimas – palaidotos karjeros užsienyje viltys?

Nors anglų kalba šiandien yra tapusi kone savaime suprantamu įgūdžiu, natūralu, jog atsiranda asmenų, šią primiršusių, kalbančių silpnai ar iš viso nemokančių. Ar tai reiškia, jog toks žmogus, dėl vienų ar kitų priežasčių susiduriantis su anglų kalbos barjeru, turi būti priverstas atsisakyti savo planų padirbėti užsienyje? Tikrai ne, jei jūsų ketinimai rimti ir esate motyvuotas dirbti. Tereikia atrasti tokią darbo vietą, kuri nereikalauja komunikacijos, o funkcijų atlikimas gali būti nesunkiai „perkandamas“ apmokymų metu. „HEADEX Group“, siūlydama konkrečias darbo vietas, visų pirma atsižvelgia į individualius darbuotojo gebėjimus bei pageidavimus, tad pozicijoje, į kurią kandidatuotumėte tokiu atveju, puikiai jaustumėtės ir be anglų kalbos žinių.

Nemokantys anglų ar kitos užsienio kalbos darbo svetur baiminasi ir dėl biurokratinių aspektų. „HEADEX Group“, suprasdama tokius savo darbuotojų lūkesčius, padeda sutvarkyti įsidarbinimo bei išvykos dokumentus, suranda gyvenamąją vietą, padengia šios bei kelionės išlaidas ir, ne ką mažiau svarbu, įsipareigoja teikti nuolatinę pagalbą sprendžiant bet kokias darbinėje veikloje iškilusias problemas.