COVID-19 situacija Telšių rajono ugdymo įstaigose valdoma: kontaktinis ugdymas tęsiamas

Besibaigiant žiemos atostogoms, buvo baiminamasi dėl išaugusių COVID-19 ligos atvejų švietimo įstaigose, taip pat buvo kalbama, kad dėl prastos epidemiologinės situacijos mokyklų bendruomenėms gali tekti vėl grįžti prie nuotolinio mokymo. Apie COVID-19 situaciją Telšių ugdymo įstaigose kalbamės su Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Lina Leinartiene.

Justina Lukošienė

Kaip informavo Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Lina Leinartienė, COVID-19 situacija Telšių rajono ugdymo įstaigose yra truputį prastesnė, lyginant su laikotarpiu prieš žiemos atostogas, tačiau valdoma. Po atostogų į klases negrįžo 8 mokiniai, sergantys COVID-19 ir 22 mokiniai, kurie yra saviizoliacijoje.
Po žiemos atostogų visos Telšių rajono ugdymo įstaigos tęsia kontaktinį mokymą, tačiau, blogėjant epidemiologinei situacijai, žadama įvesti nuotolinį mokymą. Pasak L.Leinartienės, šios dienos duomenimis, Telšių rajono švietimo įstaigos pereiti į nuotolinį ugdymą neplanuoja. „Mokymasis nuotoliniu būdu būtų svarstomas tuo atveju, jei epidemiologinė situacija mokyklose ženkliai pablogėtų arba tai reglamentuotų Vyriausybės nutarimai ar kiti teisės aktai“,— kalbėjo Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja.
Siekiant išvengti didelių koronavirso protrūkių ir toliau tęsti kontaktinį mokymą, Telšių rajono įstaigose savanoriškai testuojasi 63,31 proc. mokinių. Atsižvelgiant į 2022 m. sausio 12 d. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo priimtą sprendimą, visiems norintiems testuotis mokiniams, testai išduodami kiekvieną penktadienį, kad, prieš grįždami į mokyklas, sekmadienio vakarą, mokiniai išsitestuotų. Anksčiau savikontrolės testai mokiniams į namus buvo dalijami tik prieš rudens ir žiemos atostogas. „Šį priimtą sprendimą vertinu teigiamai, nes kuo daugiau ir kuo dažniau mokiniai testuosis, tuo anksčiau galėsime nustatyti susirgimą ir užkirsti kelią COVID-19 ligai plisti“,— neabejoja L.Leinartienė.
Kalbėdama apie pedagogų ir mokinių imunizaciją, Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja akcentavo, jog Telšių rajone yra 32,8 proc. pedagogų, kurie yra pasiskiepiję trečiąja, sustiprinančiąja vakcinos doze. „Duomenys apie mokinių imunizaciją yra renkami tiek, kiek juos pateikia mokinių tėvai. Mokyklų turimais duomenimis, Telšių rajone yra apie 27,7 proc. imunizuotų mokinių“,— sakė L.Leinartienė.

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.