Už dažno „niekniekio“ gali kyšoti rimtesni reikalai

Savivaldybės tarybos narys Martinas Leščiauskas savo paskyroje „Facebook“ pasidalijo nutriušusios krepšinio lentos nuotrauka. Regis, smulkmena, bet už tos lentos slypi kur kas rimtesni reikalai.

Alvydas Ivoncius

Darbietį užplūdo praeities nostalgija
M.Leščiauskas parašė: „Krepšinio aikštelė, esanti Vilniaus gatvės pašonėje prie Masčio ežero, atrodo kaip po „Avia katastrofos“. Ir negalvokit, kad tai atsitiko vakar ar šiandien, paklausus ten „rizikuojančių“ sportuoti, gavau atsakymą, kad tai jau yra nuo sezono pradžios. Tai, mieli valdininkai, kur jūsų ta deklaruojama meilė sportui? Ar ji tik „ant popieriaus“?
Kur buvęs, kur nebuvęs sureagavo kitas Savivaldybės tarybos narys, priklausantis Darbo partijos frakcijai, Linas Šedvilas. Jis komentare pareiškė: „Martinai, mes, kai buvom jauni, net nekeldavom triukšmo dėl tokių šūdniekių — patys nusipirkdavom tinkliuką ir pasikabindavom arba lošdavome be jo. Jaunimas galėtų parodyti iniciatyvą iš savo pusės: prasišluoti, susitvarkyti minimaliai, ką reikia. Kažkaip visi išlepome — norime „ant gatavo“ viską turėti. Laužyti, drožti, bet niekuo neprisidėti“.
Kolegai M.Leščiauskas atsakė: „Gaila, kad toks rimtas žmogus taip kalba. Visų pirma, tu siūlai daryti tą darbą, kurį priklauso padaryti tiems, kuriems sumoka Telšių gyventojai (mokesčių mokėtojai). Čia panašiai taip, kai ūkininkui sumokėtum už pieną, bet pats turėtum eiti karves pasimelžti. Visų antra, tau atrodo saugu, kai 14-metis lips neturėdamas nei kopėčių, nei saugos darbe žinių ir bandys taisyti krepšinio inventorių? Kaip miegotum naktį, sužinojęs, kad jis vasarą praleis tarp keturių sienų sulaužyta koja, kai tuo tarpu valdininkai, kavą gerdami, galėjo padėti to išvengti? O trečia, kai balsuoji už priedus direktoriui, kuris gauna 6000 eurų, čia jau yra pilietiškumo požymis? Ir kodėl nesakai turtingam verslininkui, kuriam telšiškiai davė Telšių arena naudotis, kad po treniruotės patys ją išsivalytų, negi nesunku pagal tave? Paprasčiausiai bandai pateisinti pilietiškumu ne ten, kur jis turėtų būti. Žmonės aukoja pinigus ir daiktus nuskriaustiems žmonėms, dirba ir moka mokesčius ir neturi eiti dirbti „JŪSŲ“ darbų…“

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 59 (10470)