Savivaldybės įmonės vadovui atsibodo Antikorupcijos komisijos posėdžiai

Kartais sunku nuspręsti, kuo skiriasi drąsa nuo įžūlumo. Štai Savivaldybei priklausanti įmonė „Telšių butų ūkis“ dėl neva netinkamai surengto konkurso teismui buvo apskundusi Savivaldybės administraciją, bet nieko nepešė. O įmonės direktorius Adomas Domarkas nestokojo drąsos „auklėti“ Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos narius.

Alvydas Ivoncius

Kūriko patirtis energetikos sektoriuje
Rašėme, kad į Antikorupcijos komisiją kreipėsi Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius dėl „Telšių butų ūkio“ pernai paskelbto konkurso direktoriaus pavaduotojo pareigoms užimti. Kvalifikaciniai reikalavimai buvo specifiniai, nedaug kam „įkandami“: reikėjo „gamtininko“ išsilavinimo, darbo patirties energetikos sektoriuje, visokių atestatų.
Anot A.Bacevičiaus, konkurso sąlygos galėjo būti pritaikytos konkrečiam asmeniui, kuris ir laimėjo konkursą, nes pagal šiuos dalyvių konkurenciją ribojančius reikalavimus, matyt, tik jis ir tegalėjo įveikti. Pasirodo, naujasis pavaduotojas anksčiau tikrai dirbo energetikos sektoriuje — kūriku UAB „BIO zona“, studijavo ekologiją, taigi turėjo gamtos mokslų srities išsilavinimą.
Deja. Lietuvoje menkai kreipiama dėmesio į tai, kad „kadrų politika“ įgyvendinama tokiais reikalavimais, už kurių kyšo protekcionizmas.

Keistos A.Domarko įžvalgos
Antikorupcijos komisijos posėdyje „Telšių butų ūkio“ direktorius išdrįso priekaištauti dėl darbotvarkės klausimo turinio. Neva pagal tą turinį jis kaltinamas korupcija. Ilgoje savo kalboje A.Domarkas įtikinėjo, kad jo įmonė sėkmingai dirba, ne kartą ragino A.Bacevičių atvykti pas jį „pastrateguoti“, ką daryti, kad gyventojams būtų geriau, tarsi Tarybos nario darbas ir pareiga patarinėti įmonės direktoriui ar už jį sugalvoti, kaip „padėti gyventojams“.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 70 (10481)