Antikorupcijos komisija susiduria su Savivaldybės administracijos aplaidumu

Praėjusią savaitę įvyko Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdis. Kaip jau įprasta, jame svarstyti vien Algirdo Bacevičiaus skundai.

Alvydas Ivoncius

Išlindo statybos darbų „lygis“
A.Bacevičius į komisiją kreipėsi dėl atsilupusio linoleumo Luokės mokykloje. Kartą, „vizituodamas“ mokyklas, pastebėjo, kad neseniai suremontuotame mokyklos koridoriuje atsilupo grindų danga. Statybos darbų garantinis laikotarpis riedėjo į pabaigą. A.Bacevičiui parašius raštą, Savivaldybės administracijos valdininkai suskato aiškintis, kas ir kaip čia nutiko.
Vis dėlto A.Bacevičius kreipėsi ir į komisiją, kadangi Savivaldybės administracija neįstengė rangovo priversti pakeisti grindų dangos.
Antikorupcijos komisijos posėdyje Savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus bei Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas aiškino, kad statybininkai ėmė ir išmatavo betoninių grindų drėgnumą. Esą jis kelis kartus viršijo normą. Remontuojant mokyklą, naujas medines grindis buvo nuspręsta sudėti salėje, o koridoriuje palikti seną betoninį pagrindą. Esą projektą užsakė patys statybininkai. Dabar jie aiškina, kad linoleumas atsiklijavo dėl drėgmės.
Užvirė diskusija, ar dėl statybininkų reikia kreiptis į teismą. T.Katkus aiškino, kad pirmiausia reikia išsiaiškinti, ar laikytasi statybos darbų taisyklių ir technologijos, nes antraip teisme gali ir pralaimėti, patirdamas vien išlaidas.
A.Bacevičius piktinosi, kad, važinėdamasis „po kaimus“, aptinka broko, o jį pamatyti — valdininkų reikalas. T.Katkus atsakė, kad, prašant A.Bacevičiui, davė objektų, kurių statybos darbų garantinis laikotarpis galioja, sąrašą. Savivaldybės administracijos direktorius padėkojo Tarybos nariui, kad jis rūpinasi statybos darbų kokybe.
Pasak T.Katkaus, prieš paklojant linoleumą, niekas nežinojo, ar tas pagrindas drėgsta. Dabar dar kartą kloti ant tokio pagrindo būtų beprasmis pinigų ir medžiagų švaistymas. T.Katkaus teigimu, konsultuotasi su specialistais ir jie pasakė, kad ant drėkstančio pagrindo linoleumas atsilups. Anot T.Katkaus, darbus atlikusi bendrovė nenusiteikusi iš naujo pakloti linoleumą. Tačiau raštu savo atsisakymo nepateikė.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 73 (10484)