Nauja Taryba prisiekė. Kas liko už raudonos juostos?

Dauguma Tarybos narių spėjo susiskirstyti į frakcijas.

Trečiadienį įvyko pirmasis naujos sudėties Savivaldybės tarybos posėdis. Prieš jį naujai išrinktų Tarybos narių priesaikas priėmė rinkimų komisijos pirmininkė Irena Levickienė. Posėdyje paskelbtos susidariusios frakcijos, patvirtintas mero politinio pasitikėjimo darbuotojų etatų skaičius.

Alvydas Ivoncius

Parūpo, kodėl „be Dievo“
Posėdyje iš 25 prisiekė 24 Savivaldybės tarybos nariai. Socialdemokratas Remigijus Juška kažkodėl nedalyvavo.
Priesaikos davimas ir priėmimas nepraėjo sklandžiai, ir visų pirmiausia dėl pačios rinkimų komisijos pirmininkės Irenos Levickienės elgesio. Prisiekdami Tarybos nariai ir meras ištaria šį tekstą: „Aš, (vardas, pavardė), prisiekiu gerbti ir vykdyti Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai ir garbingai atlikti savo pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių Savivaldybės gyventojų teises ir viešuosius interesus. Tepadeda man Dievas!“. Ištarti „Tepadeda man Dievas!“ nėra būtina. Būtent šios frazės prisiekdamas neištarė Algirdas Bacevičius. I.Levickienė kelis kartus paklausė, ar jis „be Dievo?“ A.Bacevičius ramiai atsakė: „Jūs be Dievo, aš su Dievu visą laiką“.
Šios frazės neištarė dar du Tarybos nariai: Rimantas Vaitkus ir Gintautas Bratkauskas, tačiau I.Levickienė prie jų jau „nesikabinėjo“.
Prisiekė ir meru išrinktas Tomas Katkus.
Naują Tarybą pasveikino Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnė Orinta Leiputė, Rietavo ir Plungės savivaldybių merai Antanas Černeckis ir Audrius Klišonis, įvairių rajono įstaigų atstovai, klebonas Juozas Šiurys.

Politinėje „komandoje“ – septyni etatai
Po priesaikų ir sveikinimų meras T.Katkus pradėjo pirmąjį posėdį. Jame tebuvo vienas sprendimo projektas – dėl mero politinio ir asmeninio pasitikėjimo etatų skaičiaus patvirtinimo. T.Katkus siūlė patvirtinti vieną Savivaldybės administracijos direktoriaus, du vicemero, du patarėjų, du sekretoriato darbuotojų etatus.
Iš visų naujai išrinktų Tarybos narių šia tema klausimą pateikė vien A.Bacevičius. Anot jo, gal pradžiai užtektų ir vieno vicemero etato, o paskui, pažiūrėjus, kaip dirbama, būtų galima patvirtinti ir antrą. T.Katkus atsakė, kad pagal naują teisinį reguliavimą keičiasi mero funkcijos, reikės vicemerams padalinti veiklos sritis. Dauguma Tarybos narių balsavo už sprendimo projektą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr.31)