Pagerbti prenumeratos laimėtojai

Grupė 2024-ųjų metų „Kalvotosios Žemaitijos“ laikraščio prenumeratos laimėtojų prie Redakcijos pastato.

Praėjusį trečiadienį į „Kalvotosios Žemaitijos“ laikraščio redakciją rinkosi grupė 2024-ųjų metų prenumeratos laimėtojų, užsisakiusių laikraštį metams ar pusmečiui.

Loterijos laimėtojus pasveikino „Kalvotosios Žemaitijos“ laikraščio redaktorius Algirdas Dačkevičius, palinkėdamas jiems tvirtos sveikatos ir malonių skaitymo akimirkų. Iš atvykusių laimingųjų net trys – Steponas Kaminas, Juozas Petrikas ir Vladimiras Ryžakovas – buvę kelininkai, dirbę tuometėje Kelių statybos valdyboje Nr. 3, tik Antano Bytauto profesija kitokia – inžinierius elektrikas.
Vyriausias iš būrelio Vladimiras Ryžakovas rajono laikraštį skaito nuo 1949 metų. Mėgo bendradarbiauti spaudoje, o jo rašinius sumaniai redaguodavo redaktorė Birutė Boreišienė. Telšiškis su pagarba atsimena senuosius spaudos darbininkus – redaktorių Elijų Jofę, Adolfą Vaserį, redaktoriaus pavaduotoją Bronių Vainorą, atsakingąją sekretorę Justiną Baltuonienę, žurnalistus Algirdą Kazragį, Vladą Kirkilionį, Aloyzą Pintverį, fotokorespondentą Algirdą Banį ir kitus. Jį labiausiai domina istorinės temos spaudoje.
Geriausias 2024 metų Lietuvos tautodailininkas Steponas Kaminas domisi ne tik rajono kultūrinėmis aktualijomis, bet ir politiniu gyvenimu. Jis rajono laikraštį skaito apie 50 metų.
Antanas Bytautas, gyvenantis Lauko Sodoje, prie retai kam girdėto Anžros ežero, „Kalvotąją Žemaitiją“ skaito „su pertrūkiais“, nes anksčiau skaitė kitą laikraštį. Pasak į tautodailę linkusio vyro, labai pririša spausdinami buvusio redakcijos korespondento Algimanto Savickio pasakojimai apie Telšių krašto įvykius. Laikraštį laiku pristato mobilusis paštininkas.
Juozas Petrikas laikraštį skaito nuo 1977 metų. Jam įdomios visos temos.
Pokalbis pasisuko ne tik apie spaudą, bet ir įdomiausius praeities nutikimus, šiandienos gyvenimą, todėl netrūko įvairiausių samprotavimų. Prenumeratoriams palinkėta ir toliau bičiuliauti su „Kalvotąja Žemaitija“.