Spaudos giraitėje čiulbės paukščiai

Prie Spaudos giraitės koplytstulpio telšiškiai miškininkai ir „Kalvotosios Žemaitijos“ darbuotojai pasiruošę kelti inkilus.

Prieš aštuonetą metų, prisimenant Telšių apskrities laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ 75-ąsias ištakas, žurnalistai sumanė pasodinti Spaudos giraitę. Per tą laiką medeliai, ypač beržai, taip ūgtelėjo, kad pasiprašė namelių paukščiams. Kaip paliksi giraitę be paukštelių čiulbesio, todėl vieną popietę „Kalvotosios Žemaitijos“ darbuotojai drauge su telšiškiais miškininkais nutarė joje iškelti inkilus.

Algirdas Dačkevičius

Kiekvienas pavasario mėnuo leidinio redakcijai ypatingas: kovą laikraštis po Lietuvos nepriklausomybės atgavimo pakeitė pavadinimą, tapdamas „Kalvotąja Žemaitija“, balandį prisimenamos rajono laikraščio istorinės ištakos, o gegužę švenčiama Spaudos, kalbos ir knygos atgavimo diena.
Tačiau pavasaris jau gerą dešimtmetį žurnalistams ne tik įsimintinų datų, bet ir medelių sodinimo metas. Pažymėdama laikraščio įkurtuvių 70-metį, Redakcija drauge su rajono miškininkais Ryškėnų parkui padovanojo 70 ąžuoliukų. Ne tik padovanojo, bet ir su vietos bendruomene juos pasodino. Tai liudija parke ant akmens pritvirtinta lentelė, informuojanti apie šią spaudos darbuotojų iniciatyvą. Laikraščio 80-mečiui pasodinta ne tik 80 berželių, bet ir buvo statomas tautodailininko, „Aukso vainiko“ laureato ir pernai laimėjusio geriausio Lietuvos tautodailininko titulą Stepono Kamino koplytstulpis su užrašu „Spaudos giraitė“. Vėliau savo sukurtą metalo kompoziciją „Atgimimas“ ant jo pritvirtino žinomas kalvystės profesionalas ryškėniškis Evaldas Rimkūnas.
Spaudos giraitė, pradedant nuo buvusio ilgamečio Telšių miškų urėdo, miesto Garbės piliečio Bronislovo Banio iki dabartinių miškininkų bei žurnalistų bičiulystės, kasmet kėlė viršūnes į dangų. Jų ir spaudos darbuotojų talkų metu pasodinti medeliai taip suvešėjo, kad kai kurie atkišo savo šakas inkilams. Taip šiemet gimė nauja tradicija – įsimintiniems spaudos įvykiams kelti paukšteliams namelius.
Inkilus su Redakcijos darbuotojais kėlė Valstybinės miškų urėdijos Telšių regioninio padalinio vadovas Romualdas Zebčiukas, miško auginimo specialistė Lina Servienė ir Telšių girininkijos girininkas Egidijus Kęsminas.
Augantys medžiai ir apie spaudos darbuotojų iniciatyvas informuojantys ženklai – iškalbūs liudininkai, kad spaudos darbininkų šventės ne paradinės, o gyvastingos. Tai savo šlamesiu liudija medžiai, kuriuose paukšteliai jau suranda sau namus ir skleidžia giesmę giraitėje.

 

Būkite pirmas pakomentavęs

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.