Biblioteką daugelį metų valdo „socialdemokratų dinastija“

Jolanta Zubienė – trečioji iš eilės Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos vadovė, priklausanti Lietuvos socialdemokratų partijai.

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktore, laimėjusi konkurse, tapo skuodiškė bibliotekininkė Jolanta Zubienė. Ji, pasirodo, socialdemokratė.
Palikus pareigas ankstesnei direktorei Jolantai Kaubrienei, bibliotekai laikinai nuo 2023 metų liepos mėnesio vadovavo direktoriaus pavaduotoja Vida Urnikienė.
Kartą, 2023 metų birželį, buvo skelbtas konkursas bibliotekos vadovo pareigoms užimti, bet niekas jo nelaimėjo. Šiame konkurse buvo siūloma 1 tūkst. 971 eurų alga. O štai naujausiame – net 2 tūkst. 517 eurų.
Naujausiame konkurse dalyvavo keturi pretendentai. Kaip minėta, laimėjo Skuodo Romualdo Granausko viešosios bibliotekos Dokumentų komplektavimo ir informacinių technologijų skyriaus vedėja J.Zubienė. Iš karto po konkurso pasklido kalbos, kad neva jai laimėti padėjo rajono socialdemokratai, kadangi laimėtoja taipogi socialdemokratė. Padėjo ar nepadėjo – kas dabar įrodys?
Konkurse pretendentus vertina ne vien Savivaldybės sudarytos komisijos nariai, bet ir Valstybės tarnybos departamento atstovai. Aišku, vietiniams komisijos nariams teoriškai gali būti pakuždėta aukštesnį „pažymį parašyti“ kuriam nors partinukui ar giminaičiui. Tačiau įdomu tai, kad šiame konkurse Savivaldybei, kaip komisijos nariai, atstovavo Savivaldybės administracijos skyrių vedėjai ar pavaduotojai. Keista, kai žemesnio rago viršininkai vertina pretendentą į aukštesnio rango pareigas.
Įdomu tai, kad Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos jau trečia vadovė iš eilės – socialdemokratė. Tarsi būtų susidariusi „socialdemokratų dinastija“.
Kad asmuo iš kito rajono nori vadovauti kultūros įstaigai Telšiuose – ne naujiena. Dar meru dirbant Kęstučiui Gusarovui, Žemaitės dramos teatro direktore buvo tapusi Gargžduose gyvenanti socialdemokratė Ligita Liutikienė. Ji anuomet, 2020 metų pavasarį, „Kalvotajai Žemaitijai“ aiškino nematanti problemos iš Gargždų 70 kilometrų važinėtis į Telšius. Teatrui gargždiškė socialdemokratė vadovavo neilgai, mat tapo Klaipėdos rajono vicemere ir mūsų teatrą dėl politinės karjeros paliko „našlaičiu“.
Naujoji Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė J.Zubienė gimė 1977 m. Skuode. Baigė 2022 metais Vilniaus universitete viešojo administravimo studijas magistro laipsniu. LSDP Skuodo rajono skyriaus narė. 2007 metais pradėjo dirbti Skuodo bibliotekoje. („KŽ“ inf.)

Būkite pirmas pakomentavęs

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.