Apdovanoti trylika šimtukininkų

Telšių rajono savivaldybės administracija pagerbė ir apdovanojo trylika miesto ir rajono abiturientų, surinkusių aukščiausius įvertinimus iš valstybinių brandos egzaminų. Rajono geriausiems įteikti pagerbimo raštai ir simbolinės dovanos.
Pirmūnus pasveikino Administracijos direktorius Saulius Urbonas, laikinasis meras Petras Kuizinas, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė. Pasidžiaugta, kad šiemet rajono abiturientai iš kai kurių egzaminų pasiekė geresnių, nei Lietuvos vidurkis, įvertinimų.
Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazistė Rugilė Mikalčiūtė gavo 100 balų iš biologijos valstybinio brandos egzamino, „Džiugo“ gimnazijos abiturientai Viktorija Stupelytė ir Tomas Lileikis bei Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos abiturientė Reda Ivancevičiūtė — iš anglų kalbos.
Žemaitės gimnazistai — rajone geriausi. Net devyni jaunuoliai pelnė aukščiausius įvertinimus. Rimvydas Rubavičius puikiai išlaikė chemijos ir matematikos valstybinius brandos egzaminus, Domantas Lekavičius, Saimonas Vaičkus ir Ernestas Šimonauskas 100 balų gavo iš informacinių technologijų ir anglų kalbos, Gabrielė Puplauskaitė — iš lietuvių kalbos. Maksimaliausią įvertinimą iš anglų kalbos valstybinio brandos egzamino gavo Agnė Andriuškaitė, Vytautas Kondratas, Augustė Matuzaitė ir Tomas Trijonis.
Abiturientai pasirinko medicinos, teisės, japonų kalbos ir kitas studijas („KŽ“ inf.).