Trys įsibrovėliai išdaužė langus, duris, indus

Telšių policija sulaikė įtariamąjį, įsibrovusį į moters namą, kiti du ieškomi.

Giedra Akavickienė

Telšiuose, Siraičių gatvėje, pas 48 metų moterį į namų kiemą atėję trys nepažįstami vyrai, išdaužę virtuvės ir kambario medinių langų stiklus, sulipo į vidų. Patekę į namą, nusikaltėliai išvartė daiktus, sudaužė indus, išlaužė prieškambario duris ir išsinešdino.
Nusikaltėliai tik niokojo moters turtą, jos pačios nelietė, negrasino. Bet kokiu atveju viena namuose buvusi telšiškė patyrė šoką.
Kaip praneša Telšių policija, gavus nukentėjusiosios pareiškimą, sulaikytas 23 metų vyras. Jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto asmens būsto nieliečiamumo pažeidimo. Kiti įtariamieji kol kas nustatinėjami.
Pasak nukentėjusiosios, įsibrovėliai veidų neslėpė. Išpuolio motyvai visiškai neaiškūs.
Padaryta turtinė žala nustatinėjama.
Atliekamas ikiteisminis tyrimas, įtariamiesiems gresia net laisvės atėmimas.
Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai slapta ar atvirai, panaudodamas apgaulę ar smurtą arba kitokiu būdu prieš savininko ar jo įgaliotų asmenų valią įsibrovė į kito žmogaus gyvenamąjį namą, butą ar kitą gyvenamąją patalpą arba jos priklausinius, įskaitant saugomą būsto teritoriją, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.