Mažieji vasaros savuose darželiuose

Nors tradiciškai vasara laikoma atostogų metu, tačiau ne visos telšiškių šeimos gali pasidžiaugti šeimos poilsiu būtent vasaros mėnesiais.

O ir pagal dabartinius darbo santykius reguliuojančius įstatymus, tikėtis gauti visas priklausančias atostogas šiltuoju metu laiku dėl savo darbo pobūdžio gali anaiptol ne visi darbuotojai. Todėl jaunos šeimos, auginančius mažus vaikus, kasmet susiduria su ta pačia problema — kur palikti vaikus, kai vasarą tenka dirbti. Tai darėsi itin problematiška, kai, atostogaujant darželių auklėtojoms, mieste vaikus tekdavo vesti iš vieno darželio į kitą.
Šiemet, kaip teigė Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Dalytė Jonavičienė, tokios daugeliui nepatikusios praktikos nebebus: visi darželiuose vasarojantys vaikai ir juos prižiūrintis personalas liks ugdytis savo darželiuose. „Žinoma, dėl gerokai sumažėjusio lankančių vaikų skaičiaus grupės bus jungiamos, tačiau vaikų vesti į kitus darželius tikrai nereikės“,— žadėjo specialistė. („KŽ“ inf.)