Knygos iš teisininkų rankų — geriausia dovana vaikams

(Iš kairės) Bibliotekos direktorė Jolanta Sutkutė ir Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rūta Savickienė su grupe teisininkų, dovanojusių vaikams knygas.

Kaip ir pernai, Lietuvos teisininkų draugijos (LTD) skyrius didžiųjų metų švenčių išvakarėse surengė prasmingą vaikus ir jaunimą skaityti skatinančią akciją „Knyga, kurios nereikia grąžinti“. Akcija vyko Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje.

Bibliotekos direktorė Jolanta Sutkutė pasidžiaugė tradicine teisininkų iniciatyva dovanoti aktyviausiems skaitytojams knygas. Šiemet jų atvyko nemažas pulkelis — nuo pačių mažiausiųjų iki dvyliktokų. Buvo ir tėvelių, atvykusių pasidžiaugti savo žingeidžiomis atžalomis. Jauniesiems skaitytojams knygas dovanojo ir ranką spaudė Teisininkų draugijos Telšių skyriaus nariai Arūnas Laukaitis, Raminta Paulauskienė, Rasa Valiukienė, Remigijus Macas ir Loreta Beresnevičienė.
Už prasmingą renginį svečiams dėkojo bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Rūta Savickienė ir vyr. biblitekininkė Zita Čioladienė. Vėliau vyko nuoširdus pokalbis apie knygą prie kavos puodelio. Tai buvo tarsi tąsa to rašytinio teisininkų palinkėjimo kiekvienam, gavusiam dovanų knygą su garsaus anglų dvasininko, rašytojo ir bibliofilo Richard de Bury mintimis: „Knygos yra mokytojai, kurie moko be lazdų ir rykščių, be riksmo ir pykčio, be dovanų ir pinigų. Kada tik ateitum — nemiega, kada tik paklaustum — neslepia, jei suklysti — nemurma, jei nežinai — nesišaipo. Jos vienintelės dosnios ir laisvos, jos duoda visiems prašantiems ir išlaisvina visus joms tarnaujančius“. („KŽ“ inf.)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.