Tarybos „buldozerininkai“ atsitrenkė į Vyriausybės atstovo sieną

Rašėme, kad Savivaldybės tarybai buvo parengtas sprendimo projektas Savivaldybei tapti viešosios įstaigos „Telšių krepšinio centras“ dalininke. Valdantieji, it „buldozerininkai“, be skrupulų stengėsi prastumti šį neskaidrų sprendimą, bet atsimušė į Vyriausybės atstovo sieną — reikalavimą sustabdyti sprendimo priėmimą. Meras Kęstutis Gusarovas ėmė ir nuslėpė šį Vyriausybės atstovo raštą nuo Tarybos narių, nors privalėjo jiems pateikti.

Alvydas Ivoncius

Dauguma Tarybos narių rašto nė nepasigedo
Vien stengimasis nuslėpti Vyriausybės atstovo raštą aiškiai rodo: siekimas Savivaldybę priversti tapti viešosios įstaigos dalininke yra labai neskaidrus, įtartinas ir nė kiek nederantis su rajono „valstiečių“ lyderės Vilmos Rumšienės „skaidrumo vėliava“. Nei tokia vėliava, nei apskritai sąžininga veikla valdantiesiems nebereikalingi, kai siekiama tenkinti ne visuomenės, o kieno nors asmeninius interesus. Siekimas tapti viešosios įstaigos dalininke tokiais būdais, kaip dabar, deja, yra tipiškas socialdemokratų, konservatorių, liberalų, „valstiečių“, darbiečių, tvarkiečių ir jiems antrinančių visuomeninio rinkimų komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovų veiklos metodas.
Kadangi Tarybai nepateiktas Vyriausybės atstovo raštas, Algirdas Bacevičius dokumento paprašė mero K.Gusarovo. Ne kas kitas, o meras atsakingas už tai, jog Tarybai skirti raštai pasiektų Tarybos narius. Bet K.Gusarovas A.Bacevičiui pasiūlė… kreiptis į Savivaldybės administracijos skyriaus vedėją Edmundą Vaitkevičių. Vedėjas, pasak A.Bacevičiaus, pareiškė tokio Vyriausybės atstovo rašto neturintis. Gana įprastas mero elgesys: užsispyrus, ką nors nuslėpti, nors tai beprasmiška. A.Bacevičius kreipėsi į Vyriausybės atstovą ir gavo raštą, skirtą merui ir Savivaldybės tarybai.

Vengė diskusijų ir viešumo
Rašėme, kad Tarybai pateikto sprendimo projekte nėra pagrįsta, kodėl reikia Savivaldybei tapti viešosios įstaigos „Telšių krepšinio centras“ dalininke. Matyt, stengtasi išvengti diskusijų, abejonių, todėl valdančioji koalicija savo neskaidrų sumanymą stūmė „buldozeriu“, o merui teko „garbė vairuoti buldozerį“. Idėja, kad Savivaldybė taptų tos viešosios įstaigos dalininke, kilo praėjusią kadenciją, tačiau iniciatyva taip ir liko diskusijų lygmenyje.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 95 (10207)

 

1 Komentaras

  1. Kas ir kada sustabdys tą valdžios buldozerį?Taryba,kaip avių banda – laikosi įsikibusi į vedlio avino uodegą – kuria kryptimi ji juda,ten linksta ir jų mažytės uodegytės.

Komentarai nepriimami.