Valdoviukų nuotykiai nuotoliniu būdu

Et, broliukai ir sesikės, mūsų valdoviukai ir seimelinukai būtinai nori išgarsėti. Auksiniais stogais, auksinėmis stotelėmis, sidabriniais brukiais arba tiesiog savo kvailais parėkavimais ir sumanymais. Be to anie negali. Kitam nėra sutverti.
Nu, karalystėje paskelbė karantiną. Susispietė valdoviukai ir seimelinukai mąstyti, ką čia padarius. O ką daugiau? Juk karalystės valdžia, taip sakant, įdiegė nuotolinį reikalų tvarkymo būdą. Tad daug nemąstę, mūsų valdoviukai ir seimelinukai išleido griežtą zakoną, kad visi reikalai Telšių kunigaikštijoje turi būti tvarkomi tik nuotoliniu būdu: kuo mažiau žmonės bastysis iš vieno galo į kitą, tuo labiau koronės virusas pasimes, pasiklys ir savo bjaurius čiuptuvus negyvai suries.
Tataigi, kaip tarė, taip ir padarė. Ale kaip atkatus susirinkti? Nepervesi jų į sąskaitas, grynais reikia gauti. Nu, išsiuntė e-mailus visiems duoklininkams. Kaip nori, tegu pateikia atkatus nuotoliniu būdu. Ką darys duoklininkai? Nufotkino auksinus, sukrautus į krūveles po dešimt, šimtą ir išsiuntė. O kas toliau? Valdoviukams reikia dalintis. Kaip visuomet riejosi, pešėsi, nesutardami kam ir kiek priklauso.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 31 (10243)