Valdžia bejėgė prieš „puošmeną“ miesto centre

Ar nereikėtų prieš šią „puošmeną“ pastatyti stendo, kuriame būtų pranešama, kam pastatas priklauso. Stendą būtų galima iliustruoti tėvo ir sūnaus Matijošaičių nuotraukomis. Gal tada nušiuręs pastato fasadas nerėžtų akių.

Keliasdešimt metų telšiškius piktina, o svečius stebina pačiame miesto centre, Respublikos gatvėje, akis rėžianti „puošmena“ — buvusios universalinės parduotuvės ir restorano pastatas. Jis priklauso „Vičiūnų“ grupei. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis giriasi neva sparčiai tvarkomu Kauno miestu, o jo paties verslo turtas Telšiuose tapo apleistumo simboliu.
Alvydas Ivoncius

Per dešimtmečius ketėsi Savivaldybių tarybos, valdančiosios koalicijos, merai ir vicemerai, Savivaldybių administracijų vadovai, tačiau jie niekaip nesugebėjo savininkų prikalbinti ar priversti sutvarkyti šio pastato fasado bent iš Respublikos gatvės pusės.
Šiemet autentišku grožiu, atkurtais fasadais suspindo buvusio kalėjimo pastatas. Ir tai padarė verslininkų šeima, kuri anaiptol nėra tokia turtinga, kaip „Vičiūnų“ savininkai, kurių įmonėms buvusios universalinės parduotuvės ir restorano bent fasadų remontas tikrai nebūtų didelė našta.
Renovuotas ir penkiaaukštis daugiabutis prieš tą „puošmeną“. Pagaliau kyla ir Menų mokykla, bus sutvarkytas buvęs policijos pastatas. Šalia pastatytas paminklas Durbės mūšiui atminti. Ant „univermago“ sienos nupieštas bijūnas. Nors ir baisiai piktinosi Telšių „profesionalaus meno“ veikėjai, tas bijūnas geriau nei aptriušusi siena.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 26 (10437)

3 Komentarai

Komentarai nepriimami.