Vicemerė vienu metu ir „vaiką prižiūri“, ir dar dirba pusantro etato

Savivaldybės tarybos narys Algirdas Bacevičius kreipėsi į Antikorupcijos komisiją dėl vicemerės Agnės Jakavičiutės-Miliauskienės darbo režimo. Mat vicemerė vienu metu yra net trijų darboviečių darbuotoja.

Alvydas Ivoncius

Atradimas: „Vilnius yra ne mūsų regione“

Vicemerė Agnė Jakavičiutė-Miliauskienė.

A.Bacevičius skunde rašo, kad A.Jakavičiutė-Miliauskienė yra Telšių kultūros centro darbuotoja, tačiau šiuo metu turi pasiėmusi vaiko priežiūros atostogas. Ji taip pat dar dirba Lietuvos etninės kultūros globos taryboje vyriausiąja specialiste.
Pasak A.Bacevičiaus, jis kreipėsi į Darbo inspekciją, kuri paaiškino, kad vaiko priežiūros atostogų metu, kaip darbas, galima tik individuali veikla. Tuo tarpu A.Jakavičiutė-Miliauskienė tebėra ir Kultūros centro, ir Etninės kultūros globos tarybos etatų sąrašuose. Beje, Etninės kultūros globos taryboje vyriausiąja specialiste A.Jakavičiutė-Miliauskienė tebedirba būdama vaiko priežiūros atostogose ir eidama vicemerės pareigas.
Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijai vadovauja A.Bacevičius. Taigi jis pasiūlė komisijai pradėti tyrimą dėl jo paties skundo. Anot A.Bacevičiaus, tyrimu būtų išsiaiškinta, ar viskas vicemerės darbinėje veikloje teisėta.
„Skvernelininkė“, frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė Gabrielė Narmontaitė aiškino neva „Vilnius yra ne mūsų regione“, vadinasi, „ne mūsų kompetencija tirti“. Čia G.Narmontaitė omenyje turėjo A.Jakavičiutės-Miliauskienės pareigas Etninės globos taryboje. Manytume, įdomus požiūris: Vilnius, tiksliau – Etninės kultūros globos tarybos centrinė kontora, tikrai ne Telšiuose, bet juose vicemerės pareigas eina A.Jakavičiutė-Miliauskienė.

Netiki, kad įmanoma suspėti
Mantas Serva pareiškė: jei kyla klausimų, reikia ieškoti atsakymų į juos. Anot M.Servos, vicemero pareigos nėra „sargo darbas“. Vicemerui dažnai tenka dalyvauti susitikimuose, peržiūrėti daugybę dokumentų, aštuonių valandų tokiai veiklai neužtenka. M.Serva suabejojo, kad įmanoma spėti vienu metu dirbti dviejose darbovietėse. Anot jo, jei vicemerė, eidama savo pareigas, dar spėja dirbti ir kitoje vietoje, tai kam Savivaldybėje reikalingi du vicemerų etatai?
Kai kurie komisijos nariai pastebėjo, kad teisės aktai, būnant vaiko auginimo atostogose, nedraudžia dirbti. Tačiau gaunamo atlyginimo suma mažinama išmoka už vaiko priežiūros atostogų išmokas.

Kultūros centre pareigų neatsisakė
Etninės globos taryboje A.Jakavičiutė-Miliauskienė dirba vyriausiąja specialiste Žemaitijos regionui. Pagal įstaigos struktūrą, ji gali dirbti nuotoliniu būdu. Tačiau ar gali atlikti šias pareigas tuo pat metu, kai dirba dar ir vicemere?

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ (Nr. 53)

2 Komentarai

  1. Seniau buvo sakoma, jog vogti blogai bet kad dirbti daug blogai?! Tegul dirba moteriškė kiek tik gali kiek tik pajėgia ir tegul gražiai augina savo tris vaikučius.

Komentarai nepriimami.