Sodų bendrijoje „Dobilas“ nudurtas vyras

Telšiuose, sodų bendrijoje „Dobilas“, kriminalistai tiria 55 metų vyro žmogžudystę, įtarimai pareikšti vienmetei jo žmonai. Moteris uždaryta į areštinę.

Giedra Akavickienė

Policijos duomenimis, pirmadienio vakarą, apie 17 val., Telšiuose, Geniškių gatvėje, namuose, kambaryje ant grindų rastas vyro lavonas su durtine žaizda dešinės pusės krūtinėje ir žaizdomis dešiniajame šone.
Kaimynai „Kalvotajai Žemaitijai“ atskleidė, kad šeima į sodų bendriją atsikraustė iš daugiabučio Telšiuose maždaug prieš dešimtį metų.
Insultą patyręs vyras nebegalėjo dirbti. Moteris esą kurį laiką dirbo pardavėja tai viename, tai kitame prekybos centre. Pastaruoju metu neva niekur nedirbo, nes sirgo. Vietinių gyventojų žiniomis, pora gyveno iš neįgalumo pašalpų.
Kaimynai matydavo, kaip žmona Danguolė sunkiai sergantį Algį įsodindavo į automobilį ir kažkur veždavo.
„Turbūt — pas gydytojus“,— sakė tragedijos sukrėsti žmonės.
Gerai su šeima sutardavęs vienas iš kaimynų Albertas Ložys minėjo, kad velionis Algis nebeturėjo jėgų, tad sukapoti malkas prašydavo jo arba jaunesnių sodų bendrijos gyventojų.
Vyrai gerai sutardavo. Albertas Algį matė ir, galima sakyti, prieš pat mirtį.
Pirmadienį Albertui paskambinusi Danguolė pasakė, kad yra išvažiavusi į Klaipėdą ir paprašė pažiūrėti, kaip jaučiasi jos vyras.
Moteris paaiškino, kur paslėptas namo raktas. Iš slėptuvės pasiėmęs raktą vyras atrakino kaimynų namą.
„Viduje radau lovoje miegantį Algį. Jis buvo gyvas, kvėpavo“,— patikino pašnekovas.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 10