„Knygų draugų grandinėje“ — dešimtys savanorių

Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos darbuotojos kvietė telšiškius ir visus rajono gyventojus tapti istorinio įvykio dalyviais. Po daugelio metų biblioteka grįžta namo. Į naujai rekonstruotas ir modernias patalpas (Respublikos g. 18) atgal perkeliamos knygos.
Iniciatyvių ir paslaugių savanorių dėka iš miesto seniūnijos pastato sunkvežimiais jau pervežtos knygos į renovuotą ir ilgai lauktą naująją, dar dažais tebekvepiančią biblioteką.
Praėjusį trečiadienį žemaičiai pakviesti jungtis į „gyvąją grandinę“ ir perduoti knygas iš dabartinio Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus į naująsias lentynas.
„Ateik į Katedros aikštę ir pasinaudok galimybe tapti istorinio bibliotekos atidarymo dalyviu! Savo rankomis pernešk knygas ir dalyvauk akcijoje „Knygų draugų grandinė“. Nebūk abejingas, dalyvauk!“ — ragino organizatoriai.
Į Katedros aikštę susirinko būrys gyventojų iš Telšių miesto ir rajono: vaikai, mokytojai, Savivaldybės, Kultūros centro darbuotojai, laikraščių redakcijų korespondentai, medikai ir daugelis kitų.
„Malonu, kad istorinio bibliotekos atidarymo dalyviais panoro tapti ir atvažiavo šeimos ne tik iš Telšių, bet ir iš Žarėnų, Varnių, Lauko Sodos, Luokės, Gedrimų, Kaunatavos, Viekšnalių, Eigirdžių. Visi padėjo perkelti Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus fondą į naująsias patalpas“, — džiaugėsi pavykusia akcija bibliotekos direktorės pavaduotoja Vida Urnikienė.
Gyventojai pakviesti sustoti vorele ir sudaryti grandinę. „Knygos, perduodamos iš rankų į rankas, pasiekė naujas Telšių viešosios bibliotekos patalpas. Galima patvirtinti, kad Telšių viešosios bibliotekos fondas jau perkeltas visas“, — sakė Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė.
Jau rugpjūčio 26 dieną duris lankytojams atvers moderni ir rekonstruota Karolinos Praniauskaitės viešoji biblioteka. Tai dar vienas Telšiai — Lietuvos kultūros sostinė 2016 — renginys. Žemaičiai galės pasigirti turintys vieną moderniausių bibliotekų Lietuvoje: su skaityklomis, kompiuterių klasėmis, konferencijų salėmis, laisvalaikio kambariu ir panašiomis patalpomis.