Geriausių 2016 metų sportininkų apdovanojimai

Nors daug kostiumuotų svečių, pasitempę, elegantiški ir gera nuotaika spinduliuojantys vakaro vedėjai bei pilnutėlė teatro salė žadėjo būsiant prestižinį renginį, tačiau geriausiųjų ir populiariausiųjų 2016 metų sportininkų apdovanojimų ir pagerbimo šventėje kai kurių nesklandumų neišvengta — iš besijaudinančių sportininkų ar jų atstovų rankų slydo stikliniai prizai (laimė, nė vienas nedužo), tie patys renginio vedėjai pribloškė ausį rėžiančiomis kalbos klaidomis, o kai kurie nominuotieji, regis, į šventę atskubėjo tiesiai iš treniruotės — mat į sceną atsiimti apdovanojimo lipo, ranka numoję į šventinės aprangos etiketą…

Lina Dijokienė

Geriausias ir populiariausias — Tomas Vaišė
Populiariausio metų sportininko vardą, suskaičiavus balsavusiųjų nuomones, pelnė tenisininkas Tomas Vaišė. Jam skirtą prizą atsiėmė sporto klubo „Smešas“ atstovas — beje, pastarajam į sceną tą vakarą kopti teko ne kartą: kaip tik šiam klubui iš Telšių rajono savivaldybės mero Petro Kuizino rankų atiteko nominacijos „Metų sporto iniciatyva“ prizas.
T.Vaišės, tą vakarą negalėjusio dalyvauti renginyje, vardas apdovanojimų ceremonijoje nuskambėjo dar kartą — jau pačiame renginio finale. Būtent jam atiteko, anot vakaro vedėjos Agnės, pačios svarbiausios nominacijos — Metų sportininko — prizas.
Geriausia Telšių rajono 2016 metų sportininke paskelbta sunkiaatletė Eligija Remėzaitė. Po šios nominacijos paskelbimo kiek keistokai nuskambėjo vakaro vedėjos Agnės komentaras, jog geriausia metų sportininkė — tai toli gražu ne svarbiausia nominacija, o už ją svarbesnė esanti kita — geriausio metų sportininko…

Įvertinti ir apdovanoti
Telšių rajono savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Urbonui buvo patikėta paskelbti, kas nusipelnė metų sporto renginio vardo — juo tapo Lietuvos futbolo federacijos taurės finalas. Atsiimti apdovanojimo į sceną pakilo visa grupė futbolo atstovų.
Dėl sportiškiausios seniūnijos vardo varžėsi Upynos, Ryškėnų ir Degaičių seniūnijos. Sportiškiausios seniūnijos prizą atsiėmė Degaičių seniūnijos seniūnas Antanas Kontrimas. „Nemanykit, kad rožes sau atsinešiau“,— pajuokavo ant scenos užlipęs stipriausios pasaulyje barzdos savininkas. Gėles ir šiltus padėkos žodžius jis skyrė Degaičių sporto entuziastui, treneriui Bronislovui Šiaudkuliui.
Nominacijoje „Metų proveržis“ nugalėjo krepšinio komanda „Telšiai“. Metų komanda pripažinta futbolo komanda „Džiugas“. Metų treneriu paskelbtas Eugenijus Vaškys, tą vakarą į šventę neatvykęs, nes kaip tik tuo metu vyko varžybos. Metų perspektyva tapo sunkiaatletis Deivydas Jucius.
Bene jautriausia šventinio renginio dalis — tai Metų sportininko su negalia paskelbimas. Jaudinosi ir patys sportininkai, ir neįgaliųjų sporto klubo vadovė, ir visi susirinkusieji. Padėkos raštais apdovanoti Edvinas Gudas ir Žanas Novikovas. O geriausiu metų sportininku su negalia pripažintas Laurynas Staigis.

Negailėta padėkų
Šventiniame renginyje negailėta prasmingų žodžių apie sporto galią ir padėkų sporto bendruomenei. Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas padėkos raštu apdovanojo Telšių mamyčių klubo vadovę Jolitą Stanevičienę už pastangas sveikatinti miesto bendruomenę. Įvairių sporto institucijų padėkomis apdovanota ir daugiau sporto bendruomenės atstovų.
Nustebino Telšių rajono savivaldybės mero pavaduotojo Kęstučio Gusarovo padėkos kalba. Teigdamas, kad dar nepatvirtintas biudžetas, vicemeras, įteikdamas apdovanojimus sporto rėmėjams, apgailestavo, kad tik tokios tesančios dovanos…
Tarp apdovanojimų susirinkusius į teatro salę žiūrovus džiugino įvairių stilių jaunųjų šokėjų pasirodymai — sportinių šokių kolektyvas „Vėlunga“ (vad. D.Butkienė), Telšių vaikinų trikingo grupė, sportinių šokių kolektyvo „Spindulys“ pora (vad. M.Banys), šokėjos iš Klaipėdos.