Kolektyvas „Mastis“ įvertintas trečiojo laipsnio diplomu

Gruodžio pradžioje Vilkaviškio kultūros centre pirmąjį kartą įvyko Lietuvos nacionalinio kultūros centro suorganizuotas dainų ir šokių ansamblių konkursas „Jievaro tiltas“. Jame dalyvavo ir koncertinę programą pristatė Telšių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Mastis“.
Konkursu siekta aktyvinti liaudiškos muzikos bei dainų ir šokių ansamblių judėjimą, puoselėti tradicijas, remti ir palaikyti veikiančius bei skatinti kurtis naujus ansamblius bei jų vadovus, skatinti kolektyvus geriau pasirengti 2018 m. Lietuvos dainų šventei „Vardan tos…“.
Keturiolika šalies dainų ir šokių ansamblių bei apie pusantro tūkstančio dalyvių subūręs konkursas dovanojo smagius liaudiškus šokius, skambias dainas ir liaudies instrumentų muziką. Konkursas vyko trimis etapais: Utenos kultūros centre vieną dieną dalyvavo akademinio jaunimo dainų ir šokių ansambliai, kitą — vaikų dainų ir šokių ansambliai, Vilkaviškio kultūros centre — suaugusiųjų dainų ir šokių ansambliai. Programą renginyje taip pat pristatė Vilkaviškio „Siaustinis“.
Telšiškių kolektyvas „Mastis“ (vad. Rimantė Laurinavičienė, Ernesta Dargužienė, Linas Ulkštinas) varžėsi su Alytaus miesto liaudies dainų ir šokių ansambliu „Dainava“, Tauragės kultūros centro dainų ir šokių ansambliu „Jūra“, Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansambliu „Aukštaitija“, Kirtimų kultūros centro tautinių šokių ansambliu „Vilniaus pynimėlis“, Vilniaus universiteto alumni dainų ir šokių ansambliu „Jievaras“.
Komisijos sprendimu, suaugusiųjų dainų ir šokių ansamblių kategorijoje pirmoji vieta neskirta, o antroji atiteko abiem vilniečių kolektyvams ir alytiškiams. Trečiojo laipsnio diplomu ir premijomis apdovanoti Telšių kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Mastis“, Tauragės „Jūra“ ir Švenčionių „Aukštaitija“. Be šio įvertinimo, diplomą pelnė ir „Masčio“ kvartetas kaip geriausias konkurso vokalinis ansamblis.
„Kadangi konkursas vyko pirmąjį kartą, stengėmės visus kolektyvus įvertinti. Idėja surengti konkursą pasiteisino visu šimtu procentu. „Masčio“ atskiras grupeles mes matėme, tačiau viso ansamblio kartu (choro, šokėjų, kapelos) nebuvome matę. Be abejo, pamatėme ir spragų, kurias reikėtų ištaisyti. Labai linkėčiau, kad atsirastų meno vadovas, jungiantis visas tris grupes“, — kalbėjo Lietuvos nacionalinio kultūros centro Choreografijos poskyrio vyresnioji specialistė Jolanta Kisielytė–Sadauskienė.(Telšių kultūros centro inf.)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.