Telšių bibliotekoje — sąmokslo teorijos

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Jolanta Sutkutė. (Redakcijos archyvo nuotrauka)

Išdrįsusio pasiskųsti dėl, jo nuomone, netinkamo įstaigos vadovo elgesio, darbuotojo žodžius anoniminiame skunde ims nagrinėti policijos pareigūnai. Tokia šiuolaikiniame demokratiniame pasaulyje sunkiai protu suvokiama situacija susiklostė ne kokioje nors uždaroje įmonėje, o Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje.

Lina Dijokienė

Apkaltino netinkamu elgesiu
Tikras pagalbos šauksmas. Taip galima pavadinti praėjusią savaitę Telšių rajono vadovus, kai kuriuos Tarybos narius bei vietos žiniasklaidos priemones pasiekusį elektroninį laišką (privatų laišką, o ne viešą komentarą ar viešai paskelbtą informaciją).
Jame Telšių bibliotekos darbuotojų vardu skundžiamasi dėl, jų nuomone, neva netinkamo įstaigos vadovės Jolantos Sutkutės elgesio. Tiesa, laiškas anoniminis ir net nebuvo paskelbtas viešai — buvo išsiųstas į tam tikrų asmenų elektroninius paštus, tikintis anonimiškumo.
Vildamasis, jog pagalbos šauksmas padės atkreipti atsakingų institucijų dėmesį, skundo autorius (ar autoriai) gana emocingai surašytame laiške teigia: „Toleravimas tokių situacijų yra žalingas ne tik pačiai įstaigai, bet ir eiliniams žmonėms, kuriems, kad ir minimalus atlyginimas, dažnai reiškia viso gyvenimo pamatus“. Skunde teigiama, kad „Telšių bibliotekai pradėjus vadovauti Jolantai Sutkutei, iš darbo buvo atleisti jau keli žmonės, į jų vietą direktorei priimant savus darbuotojus“. Tačiau, anot skundo autoriaus, skaudžiausiai visą kolektyvą paveikęs direktorės poelgis buvo tas, kai buvo atleistas ilgametis darbuotojas J.D.
Labiausiai bibliotekininkus papiktinę tai, anot skundo autoriaus, jog į atleistojo vietą „direktorė parsivedė“ neva savo artimą draugą E.K. Šį teiginį skundo autorius grindžia iš Jolantos Sutkutės „Facebook“ paskyros prisegtomis nuotraukomis.
Nuotraukos viešai prieinamos socialinio tinklo vartotojams, bibliotekos direktorė yra viešas asmuo, ir, nors skundo autorius šių nuotraukų viešai nepublikavo, tik kaip įrodymą nusiuntė asmeniškai el. paštu tiems, iš kurių tikėjosi pagalbos, šis faktas, atrodo, labai papiktino direktorę J.Sutkutę. Vos ją pasiekė informacija apie paviešintą laišką, moteris pašalino dalį nuotraukų, kuriose matyti, kaip ji ir minimas E.K. kartu atostogauja ar leidžia laisvalaikį.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 50 (10062)

3 Komentarai

  1. tas pats vaizdelis kaip ir urbono vadovaujamoje savivaldybėje, fasadas gražus o viduje velniava.

  2. Nesuprantu,ką reiškia eiti iki galo policijos pagalba.Reikia pradėti nuo pradžių.Per trumpą laiką įvedėt administracijos autoritarizmą ,jokios pagarbos darbuotojams ir žmogiškiems ryšiams,nekalbant apie baisią darbuotojų psichologinę savijautą.Jūs turite pati išlaviruoti iš šios siyuacijos be komisijos pagalbos.Nuoširdžiai prisipažinkint,kad trūksta kompetencijos,bibliotekos vizijos,motyvuotų užduočių darbuotojams.Bibliotekos kolektyvas puikus, jis vertas pagarbos.Anonimas nešmeižia, tai pagalba naujiems santykiams.

Komentarai nepriimami.