Mero pavaduotoju siūlomas A.Lukavičius, o Savivaldybės administracijos direktoriumi — K.Anglickas

Šios savaitės ketvirtadienį įvyksiančiame Savivaldybės tarybos posėdyje meras Petras Kuizinas siūlys mero pavaduotoju skirti Tarybos narį Almantą Lukavičių, o Savivaldybės administracijos direktoriumi — dabar šias pareigas laikinai einantį Kęstutį Anglicką.

Alvydas Ivoncius

Primename, kad šių metų pavasarį meras P.Kuizinas du kartus reiškė nepasitikėjimą Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Urbonui. Ir abu kartus Taryboje pritrūko balsų jį pašalinti iš pareigų.
Socialdemokratai su konservatoriais savo ruožtu pareikalavo atleisti iš pareigų Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojus Kęstutį Anglicką ir Rimantą Žebrauską. Abu jie — Darbo partijos nariai.
Meras P.Kuizinas, atsakydamas į socialdemokratų ir konservatorių iniciatyvą, dar kartą pareiškė nepasitikėjimą S.Urbonu. Tačiau ne vien juo — meras pageidavo, kad iš pareigų būtų atleistas jo pavaduotojas Kęstutis Gusarovas. Jis ir S.Urbonas — socialdemokratai.
Paskutiniajame Tarybos posėdyje tos iniciatyvos pakrypo ne socialdemokratų naudai: buvo atleisti iš pareigų S.Urbonas ir K.Gusarovas.
Mero pavaduotojas, Savivaldybės administracijos direktorius ir jo pavaduotojai Tarybos skiriami ir atleidžiami slaptu balsavimu.
P.Kuizino ir darbiečių iniciatyvas palaikė tvarkiečiai bei liberalė Jolanta Rupeikienė. Tiesa, pastaroji kažkodėl pasirašė socialdemokratų inicijuotą reikalavimą atleisti K.Anglicką ir R.Žebrauską, tačiau grečiausiai balsavo už S.Urbono ir K.Gusarovo atleidimą.
Nepartinis Algirdas Bacevičius taipogi palaikė iniciatyvą atleisti K.Anglicką ir R.Žebrauską. Tačiau, pasirodo, neketino palaikyti S.Urbono. Todėl socialdemokratams ir konservatoriams išsaugoti pareigas S.Urbonui bei K.Gusarovui pritrūko balsų. Juos palaikęs „valstietis“ Algirdas Tarvainis, neatvyko į Tarybos posėdį. Panašu, A.Bacevičius balsuodamas palaikė K.Gusarovą, bet ne todėl, kad šio darbas patiktų. A.Bacevičiui nepatiko, kad į mero pavaduotojo pareigas pretendavo tvarkiečiai. Nepalaikant A.Bacevičiui ir į posėdį neatvykus A.Tarvainiui, S.Urbonui trūko Tarybos narių balsų, juo labiau, kaip parodė balsavimo rezultatai, tarp konservatorių ir socialdemokratų atsirado vienas slaptas perbėgėlis ar parsidavėlis, kuris, nors to viešai nepareiškė, neketino palaikyti S.Urbono bei K.Gusarovo ir balsavo už jų atleidimą bei prieš K.Anglicko ir R.Žebrausko atleidimą.
Šį ketvirtadienį įvyksiančiame Tarybos posėdyje padėtis vėl gali būti miglota. Teoriškai socialdemokratai ir konservatoriai turi dvylika mandatų, tačiau tarp jų yra tas mįslingas perbėgėlis-parsidavėlis. Net jei prieš A.Lukavičiaus skyrimą mero pavaduotoju, o K.Anglicko — Savivaldybės administracijos direktoriumi balsuotų A.Bacevičius, o perbėgėlis-parsidavėlis atsimintų esąs socialdemokratas ar konservatorius ir šįsyk neišduotų, vis viena toje pusėje būtų tik trylika Tarybos narių, galinčių sutrukdyti darbiečiams ir tvarkiečiams saviškius patvirtinti minėtoms pareigoms.
Vadinasi, šį ketvirtadienį „auksiniu“ taptų „valstiečio“ A.Tarvainio balsas. Jis labai reikalingas ir tvarkiečiams bei darbiečiams, norint paskirti A.Lukavičių mero pavaduotoju, o K.Anglicką — Savivaldybės administracijos direktoriumi.