Ant lieptelio Telšių politikai surėmė ragus

Sauliaus Urbono „kariaunai“ palikus posėdžių salę, merui beliko paskelbti, kad posėdis nebus tęsiamas.

Pamenate posakį: kaip du ožiai ant liepto. Nenorėdami vienas kito praleisti, trankosi ragais. Tai posakis apie tuos, kurie nesugeba susitarti ir rasti išeities. Posakis vienas prie vieno tinka Telšių rajono politikams.

Alvydas Ivoncius

Politikai įsismarkavo peštynėse
Praėjusį ketvirtadienį turėjo įvykti neeilinis Savivaldybės tarybos posėdis, kurio paprašė mero Petro Kuizino stovyklos nariai. Įvardinti šią grupę kaip mero, nėra tikslu, tačiau vis viena kažkokių įvardijimų reikia. Taigi mero stovyklai priklauso darbiečiai, tvarkiečiai, liberalė Jolanta Rupeikienė, buvęs socialdemokratas Adomas Domarkas. Iš viso — 13 Savivaldybės tarybos narių.
Buvusio Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Urbono stovyklai (vėl sąlyginis įvardijimas) priklauso socialdemokratai, konservatoriai, „valstietis“ Algirdas Tarvainis ir nepartinis Algirdas Bacevičius. Tačiau ši grupė tik formaliai turi tiek narių, mat, tarp jų vienas yra išdavikas ar parsidavėlis, kuris slapta balsuojant remia P.Kuizino „kariauną“.
Primename, kad šių metų pavasarį meras P.Kuizinas pareiškė politinį nepasitikėjimą S.Urbonui, tačiau neatviravo, kodėl. Tiesa, tai padarė dabar, ir mero požiūrį į jau buvusį Savivaldybės administracijos direktorių paskelbėme šiame numeryje. Nors ir bandyta du kartus, S.Urbono iš Savivaldybės administracijos direktoriaus kėdės išversti nepavyko.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 72 (10084)