Tarybos nariai lankėsi didžiausioje Žemaitijos ir visos Lietuvos bendrovėje

Spalio 25 dieną, po Tarybos posėdžio, Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas kartu su Tarybos nariais ir Administracijos skyrių vedėjais lankėsi AB „ORLEN Lietuva“ gamykloje Mažeikiuose. Vizito metu Savivaldybės atstovai susitiko su AB „ORLEN Lietuva“ generaliniu direktoriumi Michal’u Rudnickiu, kuris supažindino su bendrovės vykdoma veikla, investicijomis, aptarė verslo iššūkius ir bendradarbiavimo galimybes.

„ORLEN Lietuva“ — viena didžiausių šalies mokesčių mokėtojų
Bendrovė „ORLEN Lietuva“ yra svarbus Lietuvos ekonomikos kūrėjas ir eksportuotojas. Nuo 2006 m. Lenkijos naftos koncernas PKN ORLEN investavo daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių į bendrovės modernizaciją. Gamykloje per metus perdirbama daugiau nei 10 mln. tonų naftos, kurią per bendrovei priklausantį Būtingės terminalą atgabena 100 tanklaivių. „ORLEN Lietuva“ įsikūrusi 1014 ha teritorijoje ir be naftos perdirbimo įrenginių turi elektrinę, saugos bendrovę ir kitas verslui svarbias paslaugų bendroves. Vidutinis atlyginimas bendrovėje siekia 1631 Eur. Įmonių grupėje dirba 1600 žmonių, iš jų — 40 proc. Telšių rajono gyventojų.
Tarybos nariai domėjosi, ar AB „ORLEN Lietuva“ planuoja investicijas Telšių rajono savivaldybėje. Bendrovės vadovas patikino, kad Telšiuose numatoma iš pagrindų modernizuoti esamą degalinę bei svarstoma galimybė plėsti degalinių tinklą mūsų rajone.

Aptarė paramos projektus
Pasak vadovo M.Rudnickio, AB „ORLEN Lietuva“ — socialiai atsakingas ūkio subjektas, taikantis aplinką tausojančius sprendimus. Be pagrindinės veiklos, bendrovė skiria nemažai dėmesio ir filantropinei veiklai: sportui, menui ir kultūrai remti, edukacijai.
„ORLEN Lietuva“ vadovui pristatyta idėja 2019 metais įgyvendinti unikalų Lietuvoje projektą — Žemaitijos sostinėje, Telšiuose, ant Zakso kalno iškelti aukščiausią ir didžiausią Lietuvoje Žemaitijos vėliavą. Suplevėsuosianti Žemaitijos vėliava būtų gerai matoma visiems: tiek atvykstantiems į Telšius, tiek po juos vaikščiojantiesiems. Ji bylotų apie tai, kad žmogus yra ne kur kitur, bet pačioje Žemaitijos sostinėje. Kartu su vėliavos iškėlimu planuojama suorganizuoti ir atvirą konferenciją žemaitiškumo tema, į kurią būtų pakviesti žymūs Lietuvos istorikai. Taip pat kalbėta apie paramą sporto bei kultūros projektams. (Telšių rajono savivaldybės inf.)