Koalicija pamiršo savo pačios iniciatyvą

Pavasarį susibūrusi „valstiečių“, darbiečių, tvarkiečių, liberalų, visuomeninio rinkimų komiteto „Mūsų Telšiai“ koalicija ilgai vargo, įnirtingai bandydama paskirti saviškius mero pavaduotoju Tomą Lekavičių, Savivaldybės administracijos direktoriumi Imantą Motiejūną, jo pavaduotoju Almantą Lukavičių. Meras Kęstutis Gusarovas ilgokai spyriojosi, neteikdamas minėtų asmenų pareigoms. Koalicija tuomet rado būdą, kaip atkeršyti merui.

Alvydas Ivoncius

Politikai užsigeidė kerštauti
Ir štai vasarą viename posėdyje toji koalicija nutarė, kad reikia priimti A.Lukavičiaus siūlomą sprendimą: palikti merui vieną patarėjo etatą. Tokių etatų yra du. Tarybos posėdyje aiškinta neva rajone žmonių sumažėjo, tai kam merui du patarėjai. Tarsi žmonių skaičiaus mažėjimas čia turėtų kokios nors reikšmės. Daugiau ar mažiau žmonių, patarėjams ir merui darbo vis viena tiek pat. Bet buvo pateikti ir kitokie argumentai. Mat, liko vienas Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, todėl ir meras galėtų išsiversti su vienu patarėju. Kad užtektų vieno, kažin, ar verta abejoti.
Ankstesni merai turėjo du patarėjus. Taip pat ir Petras Kuizinas, kuris kartu su koalicija norėjo „nuskriausti“ K.Gusarovą ir socialdemokratus. Mat, šie ištikimi savo „kadrų politikai“: patarėjais būtinai turi būti tik žmonės su raudonomis roželėmis švarkų atlapuose ar plaukuose.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 83 (10195)