„Žemaitijos pieno“ dovana Telšių ligoninei — dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas

Iš kairės: anestezijos ir intensyvios terapijos slaugytojos Airida Valuckienė, Emilija Lukauskienė, Reanimacijos skyriaus vyr. slaugytoja Janina Zmailienė, slaugytojos padėjėja Liveta Dužinskaitė-Pagojė prie „Žemaitijos pieno“ padovanoto dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato.

„Žemaitijos pieno“ įmonė, būdama socialiai atsakinga, viena pirmųjų rajone operatyviai sureagavo į visiškai netikėtai koronaviruso padiktuotus pokyčius, kurių epicentre atsidūrė medicinos darbuotojai ir ligoninių pacientai.

Medikams ir jų šeimoms — tai itin sudėtingas metas. Kai didžioji gyventojų dalis liko namuose, jie to negalėjo daryti ir pasiaukodami stojo į svarbiausiąjį — kovos už gyvybes — frontą.
Tam, kad tokioje sudėtingoje situacijoje medikai nepritrūktų energijos, „Žemaitijos pienas“ kasdien karantino laikotarpiu su Regioninės Telšių ligoninės ir Klaipėdos universitetinės ligoninės medikais dalinasi ekologišku jogurtu DOBILAS, taip pat tikru sveikatos šaltiniu — natūraliu mineraliniu vandeniu TICHĖ. Įvairiomis apsauginėmis priemonėmis įmonė parėmė Telšių pirminės sveikatos priežiūros centrą. O visai neseniai, Tarptautinės slaugytojų dienos išvakarėse, telšiškių medikų ir gyventojų laukė dar viena labai šiuo metu reikalinga dovana — dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas.
„Esame dėkingi „Žemaitijos pienui“ už tokį kilnų poelgį. Šį aparatą iš visų rėmėjų jie mums padovanojo patys pirmieji“,— džiaugėsi pacientams gyvybiškai svarbia dovana Regioninės Telšių ligoninės direktorė Jovita Seiliuvienė. Pasak ligoninės direktorės, labai svarbu ir patogu, kad dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas yra mobilus bei lengvai transportuojamas. Tai leis medikams juo darbuotis ne vienoje vietoje.
Birželio pradžioje Regioninę Telšių ligoninę turėtų pasiekti ir antrasis dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas, kurį Telšių miesto gyventojams taip pat padovanos „Žemaitijos pienas“. („KŽ“ inf.)

1 Komentaras

Komentarai nepriimami.