Informacija apie naujo karinio poligono steigimo galimybę

Prieš keletą mėnesių kilo aktyvi diskusija dėl pasiekusios informacijos apie parengtą galimybių studiją, kurioje pristatyta naujo karinio poligono steigimo galimybė vakarinėje Lietuvos teritorijoje. Tačiau pagal tuomet turėtą informaciją išsamiai atsakyti į visus rajonui aktualius klausimus galimybės buvo ribotos.
2020 m. lapkričio gale Telšių rajono savivaldybė gavo LR Krašto apsaugos ministerijos raštą, kuriame informuojama, kad planuojant steigti naują karinį poligoną, yra numatoma skelbti naują Žemės sklypo naujam poligonui įrengti galimybių studijos konkursą. Taip pat apie šios naujos studijos rezultatus vietos savivalda, šiuo atveju Telšių rajono savivaldybė, bus informuojama tik įvertinus minėtosios studijos išvadas, rekomendacijas.
Laikausi nuomonės, kad Telšių rajono savivaldybei, rajono gyventojams tikslinga ir reikalinga pateikti išsamesnę ir naujausią informaciją apie esamą situaciją poligonui steigti, ieškant naujos teritorijos Lietuvoje. Todėl šių metų pradžioje kreipiausi į LR Krašto apsaugos ministrą, prašant pagal galimybes periodiškai informuoti ir pateikti duomenis Telšių rajono savivaldybei apie naujai rengiamos naujo karinio poligono steigimo galimybių studijos procesą, tarpinius etapus, gautus rezultatus ar kitą rajonui svarbią informaciją, susijusią su minėtojo poligono steigimu. Ministerija informavo, kad šiuo metu nėra priimta galutinių sprendimų dėl konkrečios galimo poligono steigimo vietos Lietuvos Respublikos teritorijos bendrajame plane rezervuotose teritorijose.
Suprantu gyventojų susirūpinimą ir pagrįstą siekį žinoti naujausią informaciją, todėl ir ateityje pagal galimybes visuomenę informuosiu apie gautas naujienas ar pokyčius. Kviečiu gyventojus visada kalbėtis, jeigu kyla kokių nors klausimų — drąsiai kreiptis į mane ar mano komandos narius. Visada stengiuosi atsižvelgti į rajono žmonių nuomonę ir palaikau tik tuos sprendimus, kurie atneša rajonui visapusę naudą.
Visada drauge —
Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas

2 Komentarai

  1. Taikos metu tas poligonas gal ir netrugdys, nebent triukšmas nuo jo sklis. Bet jei būtų karas, tai jis būtų taikinys, ir visiems aplinkiniams būtų žymiai didesnė rizika. Nesutikčiau, kad jis būtų įsteigtas.

  2. Dėl įstojimo į NATO nebuvo net referendumo, negana to įvesta užsienio kariuomenė pažeidžiant konstituciją, ir dar subjauros Žemaitiją mega-poligonu. Tai ševronai, tai poligonai, vis sumasto lietuviai kaip subjaurot Žemaitiją!

Komentarai nepriimami.