Atnaujinamas miškininkų transporto parkas

Šalies miškininkų automobilių parką papildys nauji automobiliai. Nebus nuskriausti ir telšiškiai miškininkai.

Valstybinių miškų urėdija (VMU) už 2,46 mln. eurų įsigijo 120 visureigių.

Automobiliai skirti medienai ruošti, prekybai bei kitiems darbams. VMU neseniai pasirašė sutartis su dviem konkursą laimėjusiomis įmonėmis — bendrovė „Sostena“ už 1,8 mln. eurų parduos 94 mažus visureigius, o „Mototoja“ už 667,6 tūkst. eurų — 26 kompaktinius bei vidutinius visureigius. Automobilius tiekėjai turės pristatyti per aštuonis mėnesius.
VMU komunikacijos vadovės Sandros Trinkūnaitės-Rimkienės teigimu, lengvųjų automobilių parkas atnaujinamas, nes jie yra techniškai pasenę ir jų remonto kaštai yra dideli. „Dabar medienos ruoša ir prekyba, medienos meistrai ir administracija naudoja 2000-2010 metais pagamintus pikapus ir furgonus, taip pat „Lada“ ir „Niva“ automobilius. Pastarieji reikalauja didelių remonto sąnaudų, dažnai prastovi dėl gedimų“,— sakė ji. Pasak komunikacijos vadovės, įsigijus naujus automobilius, seni bus parduodami aukcione.
Be kita ko, urėdija ketina įsigyti dar 16 visureigių furgonų, skirtų miško gaisrams gesinti. Praėjusią savaitę ji paskelbė konkursą, o paraiškų jam laukia iki kovo 11 dienos.
Pakalbintas VMU Telšių regioninio padalinio vadovas Romualdas Zebčiukas pastebėjo, jog telšiškiai miškininkai gaus 4 visureigius, kuriais naudosis specialistai. Šiemet dar bus gautas medienvežis su priekaba ir savikrovis savivartis automobilis keliams remontuoti.
Valstybinių miškų urėdija įkurta 2018 metais, apjungus 42 urėdijas. Dabar įmonę sudaro 26 regioniniai padaliniai. Juose dirba beveik 3 tūkst. darbuotojų. (BNS ir „KŽ“ inf.)