Sakralioje erdvėje paminėta Globėjų diena

Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už globėjus ir jų šeimas.

Lietuvoje kiekvieną pirmąjį liepos sekmadienį minima Globėjų diena. Birželio 30 d. Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už globėjus ir jų šeimas bei tradiciškai sodinamas rožių krūmas.

Justina Lukošienė

Prelatas Juozas Šiurys sveikino visus susirinkusius į šią gerumo, artimo meilės ir padėkos šventę, sakydamas, kad jaunieji globotiniai turi dėkoti rankas iškėlę į Dievą, jog rado savo globėjus, kad gali džiaugtis artimo meile, kuri yra Dievo palaima.
„Jūs išgirdote Dievo prašymą, kai pamatėte našlaičius, kuriems reikia globos, ir ištiesėte jiems savo pagalbos ranką“,— kreipėsi į susirinkusius globėjus dvasininkas bei pabrėžė, kad dovanoti save kitiems yra pats didžiausias džiaugsmas ir dovana. Pasak Telšių Mažosios bažnytėlės klebono, jeigu kiekvienas iš mūsų, pagelbėdamas kitam žmogui, bent po grūdelį įmestume į gėrio aruodą, tai pasaulis taptų laimingesnis, nes nuo mūsų priklauso ir kitų laimė.
Po šv. Mišių Telšių socialinių paslaugų centro Globos centro globos koordinatorė Jurgita Venclovienė pasveikino susirinkusias globėjų šeimas bei akcentavo, kad jau ketvirtus metus Lietuvoje minima Globėjų diena. „Siekiant atkreipti dėmesį į vaikų globą ir globėjus, keisti visuomenės nuostatas, antrus metus iš eilės visose Lietuvos savivaldybėse vyksta renginiai, kuriuos organizuoja į Lietuvos globos centrų tinklą „Vaikai yra vaikai“ susijungę 66 globos centrai. Šiuo metu Lietuvoje yra 3536 globėjai, kurie globoja 4541 globotinį. Tačiau globos institucijose vis dar auga 1533 vaikai“,— informavo J.Venclovienė.
LR Seimo nario Valentino Bukausko patarėja Audrutė Jurkonienė politiko vardu dėkojo globėjams už jų vykdomą nelengvą misiją, kuri verta didžiausios pagarbos, bei palinkėjo sveikatos, kantrybės, vilties ir tikėjimo.
Po to sveikinimo žodžius tarė Telšių apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresnioji patarėja Gintarė Noliūtė ir Telšių apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus patarėja Telšių rajone Alma Tomkevičienė. „Ačiū jums už tai, kad esate. Kaip prelatas Juozas Šiurys sakė, viena iš mūsų didžiausių palaimų yra galimybė dalintis, nes be dalinimosi ir buvimo kartu mūsų gyvenimas nebūtų toks prasmingas, o Jūs savo gyvenimą įprasminote, pasidalindami savo namų ir širdies šiluma“,— kalbėjo Ginatrė Noliūtė, kuri savo ir kolegų vardu padėkojo Telšių socialinių paslaugų centro Globos centro komandai bei įteikė dovaną — skėtį, simbolizuojantį apsaugą šalia vaikų esantiems globėjams. „Esu liudininkė Globos centro darbuotojų aktyvumo. Matau, kiek jie įdeda jėgų, noro, širdies šilumos, kad padėtų globėjams įgyvendinti šią misiją“,— antrino A.Tomkevičienė.
Telšių rajono savivaldybės mero Kęstučio Gusaravo patarėja Danutė Mažeikienė teigė, kad kiekvienam žmogui meilė yra būtina, tačiau ne visos prigimtinės šeimos tai gali suteikti. „Kažkaip stebuklingai atsiranda žmonės, atveriantys savo namų duris ir širdis svetimam vaikui, kuris jiems tampa savu“,— sakė Danutė Mažeikienė ir Savivaldybės mero vardu įteikė padėkos raštus globėjams.
Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Tomas Katkus prisipažino, kad kol neturėjo savo vaikų, tol nesuprato, kokia svarbi vaikui yra šeima. „Ačiū, kad radote vaikus, o vaikai rado Jus. Linkiu neblėstančios energijos ir stiprios sveikatos“,— palinkėjo T.Katkus bei įteikė globėjams padėkos raštus už kantrybę, pasišventimą ir meilę.
Telšių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėjos pavaduotoja Reda Raginskienė kreipėsi į globėjus, tvirtindama, kad vaikai yra mūsų ateitis. „Jūs globojate mūsų ateitį. Nuo jūsų visų priklauso mūsų gyvenimas po kažkiek metų“,— konstatavo R.Raginskienė.
Galiausiai žodį tarė Telšių socialinių paslaugų centro direktorė Rasa Gustienė, kuri globėjus pavadino Dievo pasiuntiniais. „Ačiū už Jūsų dideles širdis, kuriose sutelpa tiek meilės ir šilumos kitiems. Turėkite sveikatos, stiprybės ir tvirtus sparnus, kad galėtumėte skristi, nešti per gyvenimą laimę kitiems ir sau“,— dėkojo R.Gustienė.
Po padėkų ir sveikinimų žodžių savo muzikiniu talentu dalinosi Ernesta Dargužienė, Deimantė ir Jokūbas, taip pat sudainuotas Telšių socialinių paslaugų centro Globos centro himnas. Pasibaigus iškilmingai ceremonijai, prelatas Juozas Šiurys globojamus vaikus vaišino saldainiais. Šalia Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios pasodintas rožių krūmas.