Už netvarkomą sklypą taikoma administracinė atsakomybė

Aplink namą esanti teritorija apaugusi sudžiūvusia žole, kurios niekas nešienauja.

Praėjusiais metais rašėme apie Kęstučio gatvėje esantį apleistą namą, kuris darko ne tik miesto veidą, bet ir kelia pavojų, mat ne vieną kartą degęs pastatas tapo asocialių asmenų buveine, o aplink namą esanti teritorija yra visiškai netvarkoma. Į „Kalvotosios Žemaitijos“ redakciją vėl kreipėsi apleisto namo kaimynystėje gyvenantys telšiškiai, kurie piktinasi, jog šiais metais situacija kartojasi: teritorija apaugusi sudžiūvusia žole, kurios niekas nešienauja.

Justina Lukošienė

Apleisto namo teritorija neaptverta, todėl dažnai čia renkasi girtaujantys asmenys, kurie ne tik šiukšlina, bet ir atlieka savo gamtinius reikalus. Sklypas apaugęs sudžiūvusia žole, užtektų degtuko ar neatsakingai numestos nuorūkos, ir viskas kaipmat užsiliepsnotų, todėl šalia gyvenantys telšiškiai baiminasi, kad įsiplieskęs gaisras gali nuniokoti ne tik jų, bet ir kitų kaimynų turtą.
Praėjusiais metais po ilgų prašymų žolė buvo nupjauta, tačiau šiemet ir vėl niekas nesiima šienauti teritorijos. Nors yra penki to namo savininkai, bet nė vienas iš jų nerodo iniciatyvos tvarkant sklypą.
Paklausėme Telšių miesto seniūno Česlovo Ubarto, kaip seniūnija galėtų padėti išspręsti šią problemą, ir ar įmanoma įpareigoti apleisto namo savininkus, kad šie susitvarkytų savo teritoriją. Seniūnas patikino, kad ši problema jam tikrai žinoma, nes kartojasi jau ne vienerius metus. „Tai yra privati nuosavybė. Ką gali padaryti seniūnija, tai šitą teritoriją įtraukti į neprižiūrimų sklypų sąrašą, kas ir yra padaryta. Po to savininkai gauna įspėjimus, kad susitvarkytų ir daugeliu atvejų sklypų savininkai sureaguoja. Taip pat informuotas Viešosios tvarkos skyrius, kuris pagal kompetenciją taiko administracines priemones“,— dėstė Telšių miesto seniūnas Č.Ubartas.

1 Komentaras

  1. Nieko jūs netaikot, nieko jūs negalit. Pažiūrėkit Vokietijoje kaip yra, negi sunku taisykles tiesiog nusikopijuoti, jei jau patys nesugebat nieko sugalvoti? O pas vokiečius yra taip: įspėjimas, jei netvarko savivaldybė siunčia įmonę, kuri sutvarko ir išrašo sąskaitą. O pas mus kaip? Pirma, turi būti skundas, nes patys nevažiuojate po miestą ir nežiūrite, po to rašote baudą, ir tuos pinigus į biudžetą, vietoj to, kad jie būtų tam reikalui ir panaudoti.

Komentarai nepriimami.