Antri mokslo metai, kai Telšių rajono antrokai lieka be plaukimo pamokų

Antrokėliai ir naujaisiais mokslo metais dėl remontuojamo baseino negalės dalyvauti socialinėje akcijoje „Telšiuose antrą klasę baigi — plaukti moki!“

Telšių „Ateities“ progimnazijos pastate 1996 m. įrengtas baseinas, kuriame treniravosi ir plaukti mokėsi moksleiviai, suaugusieji, sportininkai bei neįgalieji. Nuo veiklos pradžios baseinas ir jo erdvės buvo tik šiek tiek paremontuotos, tad po tiek metų ne tik baseinas, bet ir pats pastatas jau prašėsi kapitalinio remonto. 2019 metų spalio mėnesį iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos buvo gautas atsakymas, kad jau 2020 m. bus skiriama pirmoji finansavimo dalis baseinui remontuoti. „Kalvotoji Žemaitija“ nusprendė pasidomėti, kaip sekasi remontuoti „Ateities“ baseiną, kokie darbai jau atlikti, bei iki kada numatyta baigti kapitalinį baseino remontą.

Justina Lukošienė

Jau 2018 m. pabaigoje buvo kalbama, kad artimiausiais metais Telšių mieste pradės veikti modernus baseinas su pirtimis ir poilsio zona. Naujoji traukos zona bus įrengta remontuojant Telšių „Ateities“ progimnazijos baseiną. Baseino pastatas ir vidaus patalpos bus kapitaliai atnaujinti: numatyta apšiltinti baseino pastatą, pakeisti langus ir duris, atnaujinti visą baseino inžinerinę įrangą: šildymą, vėdinimą, elektrotechniką.
Baseino patalpose bus įrengtos vyrų ir moterų drabužinės su spintelėmis daiktams, vyrų ir moterų prausyklos, sanitariniai mazgai, kriauklės, plaukų džiovintuvai, iki 10 persirengimo kabinų, kurių dalis bus pritaikytos asmenims, turintiems negalią. Taip pat planuojama įrengti pirtį ar net kelias skirtingas, greta jų bus dušas ir poilsio zona. Buvusio garažo vietoje suplanuotas baseinas vaikams ir sūkurinė vonia.
Kaip informavo Telšių rajono savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Mindaugas Norkus, nuo 2020 m. liepos 3 d. prasidėjo baseino kapitalinio remonto darbai. „Rangos darbų sutarties vertė yra 1,9 mln. Eur.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 53 (10365)